Matematik

matematik

01. maj 2007 af morten-2 (Slettet)
er der nogen søde mennesker der gider og hjælpe mig med at renge denne opgave ud.tak på forhånd

udviklingen i det danske skovareal kan beskrives ved følgende matematiske model: y= 417000*1,007^x
hvor y er skovarealet (målt i hektar), og x er antal år efter 1990.

a) hvad fortæller tallene 417000 og 1,007 om udviklingen i det danske skovareal?

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2007 af Riemann

Prøv at sæt x=0 i ligning; så fås:

y=417000

417000 er således skovarealet ved x=0.

hvis du sætter x=1 fås

y=1.007*417000

Det er således den faktor som skovarealet stiger med når man forstørrer x med 1. Den siger altså noget om hvor hurtigt træerne formerer sig.

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. maj 2007 af Riemann

#1
I forlængelse heraf kan du selvfølgelig regne fordoblingstiden ud, som

[Fordoblingstid] = log(2)/log(1.007)

Det er den tid det tager for træerne at fordoble deres antal.

Svar #3
01. maj 2007 af morten-2 (Slettet)

tak for hjælpet riemann

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)

Du starter ved år 1990. Der er der 417 000 hektar. Herefter vokser skovarealet med 7 promille (af de 417 000 hektar) om året.
Husk for øvrigt altid at skrive enheder.

Venligst
Erik Morsing

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. maj 2007 af DanielPetersen (Slettet)

Min beskrivelse af indlægget = indlægget.

Genialt !

Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.