Matematik
nulpunkter til funktionen f(x)=x^3 - 12x
01. maj 2007 af
chubby (Slettet)
Hvordan finder man nulpunkterne til funktionen: f(x)= x^3 - 12X ??
På forhånd tak
På forhånd tak
Svar #1
01. maj 2007 af Riemann
faktoriser således:
f(x)= x*(x^2 - 12)
Nu kan du se at 0 er en løsning. Endvidere kan du løse andengradsligningen x^2-12=0 og finde yderligere 2 løsninger
f(x)= x*(x^2 - 12)
Nu kan du se at 0 er en løsning. Endvidere kan du løse andengradsligningen x^2-12=0 og finde yderligere 2 løsninger
Svar #2
01. maj 2007 af chubby (Slettet)
Undskyld men jeg er ikke så klog.. hvordan kan jeg se at 0 er en løsning, efter at have faktoriseret den?
Men tusind tak for det andet alligevel...
Men tusind tak for det andet alligevel...
Svar #3
01. maj 2007 af Riemann
brug "nulreglen":
Hvis du ganger 0 på noget anden får du 0:
x*(x^2 - 12)
Hvis du sætter x=0 du 0 på (x^2-12) og får dermed 0.
Se evt. mere her:
http://da.wikipedia.org/wiki/Nulreglen
Hvis du ganger 0 på noget anden får du 0:
x*(x^2 - 12)
Hvis du sætter x=0 du 0 på (x^2-12) og får dermed 0.
Se evt. mere her:
http://da.wikipedia.org/wiki/Nulreglen
Skriv et svar til: nulpunkter til funktionen f(x)=x^3 - 12x
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
