Matematik

matematik

01. maj 2007 af morten-2 (Slettet)
er der nogen der kan hjælpe mig med at løs ligningen. tak på forhånd

3(x+1)+4=27-x

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2007 af -Zeta- (Slettet)

3(x+1) + 4 = 27 - x

3(x+1) = 27 - 4 - x

3(x+1) + x = 23

3x + 3 + x = 23

4x = 23 - 3

4x = 20

x = 5


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. maj 2007 af Grud (Slettet)

3(x+1)+4 = 27 - x <=>
3x+3+4 = 27 - x <=>
3x + 7 = 27 - x <=>
3x = 20 - x <=>
4x = 20 <=>
x = 5

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. maj 2007 af Grud (Slettet)

Du var for hurtig Zeta :)

Svar #4
01. maj 2007 af morten-2 (Slettet)

tak for hjælpet grud og zeta

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. maj 2007 af DanielPetersen (Slettet)

#4 Det er godt at du takker..

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. maj 2007 af DanielPetersen (Slettet)

Min beskrivelse af indlægget = indlægget.

Genialt !

Brugbart svar (0)

Svar #7
07. september 2011 af Pathatlon (Slettet)

Jeg forstår ikke helt.

Reglen hedder, at man må ophæve en +() uden effekt, hvilket burde få ligningen til at se sådan her ud

3(x+1) + 4 = 27 - x

 

3x +1 +4 = 27 - x

Jeg kan ikke se hvor "3x + 3 + x = 23"

Jeg ville sige  yderligere

3x + 5 -5= 27 -5 - x 

som bliver til: 3x = 22 - x

-> 3x+x = 22 - x + x

-> 4x = 22

Jeg kan ikke få det til at give 5, selvom jeg egentlig VED at du burde... Hvad er det jeg misser?

 

Jeg TROR jeg lige har fundet ud af det... Er det fordi reglen egentlig er a*(b+c)? Der er et skjult *-tegn ved 3(x+1), så  derfor kommer x til at hedde.... aargh! Det giver stadig ikke mening... 

3(x+1) = 27 - 4 - x

3(x+1) + x = 23 og fordi vi ophæver parantes, så ganger vi ind i den?? med hvad? Hvorfor...


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Man ganger ind i parentesen, før man ophæver den. Reglerne om at ophæve parenteser drejer sig om simple parenteser, hvor der ikke er nogen faktor forskellig fra 1 på parentesen.


Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.