Matematik

Matematik - Differentialligning - løber

01. maj 2007 af valdsen (Slettet)
Hej har lidt problemer med følgende opgave:
http://peecee.dk/?id=42889
Kunne være top $$$, hvis nogen ville give mig et hint eller 2,

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2007 af holretz (Slettet)

Du skal have to begyndelsesbetingelser for at bestemme den fuldstændige løsning, du har kun een..

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. maj 2007 af sigmund (Slettet)

Har du en betingelse for den afledede. Hvis løberen står stille ved t=0, må y'(0)=0. Hvordan skal "udsvinget" ellers fortolkes?

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)

Her er tale om ligningen for simpel harmonisk svingning. Løsningen er givet ved den generelle ligning:
f(t)=A*cos(3*pi*t)+B*sin(3*pi*t)

Udfra udgangsbetingelserne bestemmes konstanterne A og B.

V.h.
Erik Morsing

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)

Undskyld! Jeg overså, at du jo havde løst differentialligningen. Sætter du værdierne ind, som du jo også har gjort, så når du frem til to ligninger med to ubekendte y(½) og y'(½), hvor konstanterne A og B skal findes.

V.h.
Erik Morsing

Skriv et svar til: Matematik - Differentialligning - løber

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.