Dansk

det moderne gennembrud

02. maj 2007 af meross (Slettet)
hvordan kan man se at teksten er skrevet i det moderne gennemnrud??

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2007 af atten (Slettet)

Kig på årstallet. Det er tekster fra 1870 og fremefter.

Svar #2
02. maj 2007 af meross (Slettet)

ja tak men ud over det....er der andre der kan hilfe mig

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. maj 2007 af økonomos (Slettet)

det moderne gennembrud er jo tiden i Danmark hvor at forfatterne så småt begynder at diskutere socilt relevante emner såsom: kvindekampen og arbejdernes forhold.. men du kan nok godt regne med at forfaterne virkelig prøver at dække der protester ind.. forfattere fra tiden er for eksemepel Henrik Pontopidan.

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. maj 2007 af anne89anne (Slettet)

Der kommer helt an på hvilke forfattere du har med at gøre, Henrik Pontoppidan som tidligere nævnt skrev det der kaldes kritisk realisme hvilket bl.a. vil sige at de samfundsmæssige problemer fremstilles. Mine noter er forsvundet så kan ikke huske detaljerne, men dertil kan google sikkert være behjælpelig.
En anden moderne gennembruds forfatter er Herman Bang - danmarks eneste gennemførte impressionist. Som bl.a. er kendetegnet ved sit fokus på det usagte og sit fokus på sproget. Desuden giver han udtryk for den naturalistiske livsholdning - igen google =D
Generelt for det moderne gennembrud kan nævnes den subjektive fortæller og afskaffelsen af Gud som en forklaring (jvf. Nietsche - Gud er død), hvor der før - f.eks. ved Anton Nielsen blev brugt en meget moraliserende fortæller, som opfordrede til en religiøs løsning på problemer.

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. maj 2007 af smukke_nielsen (Slettet)

Og.. Endelig ikke at forglemme J.P. Jacobsen.. GYYYS...

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. maj 2007 af curium (Slettet)

Hov hov J.P. Jacobsen er fantastisk ;-)

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. maj 2007 af caspar.s (Slettet)

Der findes også S.S. Blicher, med hans poetiske realismer, meget smukt smadrer han den romantiske forestilling i jorden med en mongolsk krigsherre i novellen "hosekræmmeren" Det som han nemlig interresere sig for, ligesom mange andre i det moderne gennembrud er nemlig problemer (han fokusere på dem i hjemmet), samfundsmæssige og menneskelige, pointen er at problemerne skal diskuteres, verden er IKKE idyllisk. Egenlig kan man med god samvittighed sammenligne ham lidt med Helle Helle, som finder alt det som ligger under overfladen (dvs det som IKKE står i teksten) interresant.

Helt essentielt er der jo Georg Brandes som var kendte i hele Europa, og som også fik gjort Nietzsche kendt da den kære Brandes startede på sine Nietzsche forelæsninger. Det vil altså sige at Brandes kom før Nietzsche.

Da første verdenskrig begyndte var forsiden på af de franske aviser: "Adjö Brandes"


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. august 2016 af Emosen (Slettet)

????????????

Skriv et svar til: det moderne gennembrud

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.