Kemi

volumen

05. maj 2007 af RachelRamirez (Slettet)
Hvis jeg har disse oplysninger, hvordan kan jeg finde rumfanget af hydrogen? Jeg kan ikke beuge idealgasligningen da jeg ikke har temperaturen under forsøget.

H2
2,016 g/mol
0,0179424 g
0,0089 mol

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2007 af Riemann

Ved idealgasloven fås:

pV=nRT <=>
V=nRT/p

Du kender n og R er en kendt konstant.

For at bestemme V skal du derfor finde T og p først...

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. maj 2007 af iB (Slettet)

Det har du jo ikke en chance for...

Jeg vil skynde mig at antage, at forsøget foregik ved stuetemperatur (21 grader) og 1 atm tryk.

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. maj 2007 af Riemann

#2
Det tror jeg også, at man skal - i hvert fald hvis det er et forsøg man selv har lavet...

Svar #4
05. maj 2007 af RachelRamirez (Slettet)

Ok.. måske skulle I have baggrunden for forsøget. der skulle fremstilles følgende reaktion

Fe + H2SO4 + 7 H2O ? FeSO4*7H2O + H2

og så skulle jeg udregne rumfanget af den udviklede hydrogen. Jeg har følegnde data:

Fe

M = 55,85 g/mol
m = 0,4971 g
n = 0,0089 mol

H2SO4
M = 98,086 g/mol
m = 0,8729654 g
n = 0,0089 mol

7H2O
M = 18,016 g/mol
m = 1,1223968 g
n = 0,0623 mol

H2
M = 2,016 g/mol
m = 0,0179424 g
n = 0,0089 mol

FeSO4 • 7H2O
M = 278,032 g/mol
m = 2,4747 g
n = 0,0089 mol

Kan det hjælpe med noget?




Skriv et svar til: volumen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.