Kemi

volumen

05. maj 2007 af RachelRamirez (Slettet)
Jeg har lavet følgende reaktion i et forsøg:

Fe + H2SO4 + 7 H2O ? FeSO4*7H2O + H2

jeg skal udregne rumfanget af den udviklede hydrogen. Jeg har følegnde data:

Fe

M = 55,85 g/mol
m = 0,4971 g
n = 0,0089 mol

H2SO4
M = 98,086 g/mol
m = 0,8729654 g
n = 0,0089 mol

7H2O
M = 18,016 g/mol
m = 1,1223968 g
n = 0,0623 mol

H2
M = 2,016 g/mol
m = 0,0179424 g
n = 0,0089 mol

FeSO4 • 7H2O
M = 278,032 g/mol
m = 2,4747 g
n = 0,0089 mol

Jeg kan ikke bruge idealgasligningen, da jeg ikke har temperatur.

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2007 af frodo (Slettet)

dermed kan du heller ikke beregne voluminet, da det er temperaturafhængigt.

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. maj 2007 af kaspx (Slettet)

Du skal bruge temperaturen, som frodo også skriver. I de lignende forsøg jeg har lavet har vi normalt blot målt rumtemperaturen.

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2007 af sapiens (Slettet)

jeps, og trykket kan du vel bare antage at være 1 atm = 1,013 bar.

Svar #4
06. maj 2007 af RachelRamirez (Slettet)

Okay.. tak skal I ha'. Jeg skulle bare være sikker på at man virkelig ik kan gøre det uden idealgasloven...

Skriv et svar til: volumen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.