Matematik
Diff. ligninger og rumgeometri
05. maj 2007 af
nadjaingemann (Slettet)
Hej. Jeg sidder og øver mig til skriftlig eksamen, og er løbet ind i noget jeg er i tvivl om.
Det handler om d) og e) her http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer06/2006-8-1_UDEN.pdf
e) jeg ved ikk helt hvad jeg skal gøre for at undersøge dette. Ved ikk hvordan jeg kommer igang
d) jeg ved at jeg skal finde vs=hs, men kan ikke rigtig finde ud af det.. :)
Håber der er en der kan hjælpe mig..
Det handler om d) og e) her http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer06/2006-8-1_UDEN.pdf
e) jeg ved ikk helt hvad jeg skal gøre for at undersøge dette. Ved ikk hvordan jeg kommer igang
d) jeg ved at jeg skal finde vs=hs, men kan ikke rigtig finde ud af det.. :)
Håber der er en der kan hjælpe mig..
Svar #1
05. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)
Spørgsmål d:
Brug at du kan lægge planen som en horisontalplan. Derfor er dens ligning af formen z=k (ALTSÅ UAFHÆNGIG AF X OG Y
Du sætter nu de partielle afledede = 0 og finder løsningene for x og y. Såfinder du løsningen for z(x,y).
Har du forresten ikke et program, der kan tegne det for dig?
Ligningen for tangentplanen er jo en konstant, nemlig den du får ved at udregne z.
Den ande opgave er så simpl, at den skulle du kunne klare.
V.h.
Erik Morsing.
Jeg er her ikke før en gang i morgen.
Brug at du kan lægge planen som en horisontalplan. Derfor er dens ligning af formen z=k (ALTSÅ UAFHÆNGIG AF X OG Y
Du sætter nu de partielle afledede = 0 og finder løsningene for x og y. Såfinder du løsningen for z(x,y).
Har du forresten ikke et program, der kan tegne det for dig?
Ligningen for tangentplanen er jo en konstant, nemlig den du får ved at udregne z.
Den ande opgave er så simpl, at den skulle du kunne klare.
V.h.
Erik Morsing.
Jeg er her ikke før en gang i morgen.
Svar #2
05. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)
Kan lige få me:
Når der slav vises, at F(x) er en løsning, så skal blot diffentiere udtrykket. Så er det vist, at u har en partiel løsning. Der e jo flere
V.h.
Erik Morsing.
Når der slav vises, at F(x) er en løsning, så skal blot diffentiere udtrykket. Så er det vist, at u har en partiel løsning. Der e jo flere
V.h.
Erik Morsing.
Skriv et svar til: Diff. ligninger og rumgeometri
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
