Matematik

Hurtig hjælp med ligning!

06. maj 2007 af ElectrcBoogie (Slettet)
Linjen l går gennem punktet (3,-2) og står vinkelret på linjen med ligningen: y=5/2x+8

Bestem en ligning for l.

Hvordan pokker bærer jeg mig ad?

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2007 af Lurch (Slettet)

det gælder for vinkelrette liners hældningskoefficienter at:

a(1) = -1/a(2)
HVIS de to linier er vinkelrette

Derved har du både et punkt på linien l og den hældning

Svar #2
06. maj 2007 af ElectrcBoogie (Slettet)

Det forstår jeg ikke helt? Hvad skal jeg helt præcist gøre?

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2007 af Lurch (Slettet)

du kender hældningen for en vinkelret linie, a=5/2
Du kan nu bruge formlen jeg skrev til at finde hældningen for linie l
a(l)=-1/(5/2) = -2/5

du ved også at linie l går gennem (3,-2)
linen har formen
y=a*x+b
Indsæt dine oplysninger for at finde b

Svar #4
06. maj 2007 af ElectrcBoogie (Slettet)

Hvordan kan jeg finde b, ved at indsætte i formlen?

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. maj 2007 af 42 (Slettet)

Indsæt (3,-2) som hhv. (x,y) og -2/5 som a, isoler b.

Svar #6
06. maj 2007 af ElectrcBoogie (Slettet)

Hmm, jeg får den endelige ligning til:
y=(-2/5)x-1

Og det stemmer altså ikke rigtig overens hvis man prøver at tegne den! Hvis ligningen var y=-x+1 så passer det meget bedre!

Hvad er der sket?

Brugbart svar (0)

Svar #7
07. maj 2007 af 42 (Slettet)

Din b er forkert, opstil
-2 = (-2/5) * 3 + b
så får jeg b = -4/5

Skriv et svar til: Hurtig hjælp med ligning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.