Kemi
Beregning - hvor mange liter mælk
07. maj 2007 af
PreXus (Slettet)
Hej!
Jeg sidder lige med en opgave her som egentlig skulle være meget let men som jeg bare slet ikke kan få slået hul på, så håber der måske er nogen som kan hjælpe mig lidt igang.
Beregn hvor mange liter mælk man skal drikke for at indtage den mængde B1-vitamin der svarer til den anbefalede daglige dosis.
Følgende ved jeg:
Den anbefalede daglige dosis af b1 vitamin = 1,4 mg
Stofmængdekoncentrationen af b1-vitamin i mælk = 1,33*10^-6M
Jeg sidder lige med en opgave her som egentlig skulle være meget let men som jeg bare slet ikke kan få slået hul på, så håber der måske er nogen som kan hjælpe mig lidt igang.
Beregn hvor mange liter mælk man skal drikke for at indtage den mængde B1-vitamin der svarer til den anbefalede daglige dosis.
Følgende ved jeg:
Den anbefalede daglige dosis af b1 vitamin = 1,4 mg
Stofmængdekoncentrationen af b1-vitamin i mælk = 1,33*10^-6M
Svar #2
07. maj 2007 af PreXus (Slettet)
Ahh!
Super, lige det skub jeg havde brug for. Får det til 0,320 L
Super, lige det skub jeg havde brug for. Får det til 0,320 L
Svar #5
07. maj 2007 af mathon
1,4mg = 0,0014g/(337,27 g/mol) = 4,15*10^(-6)mol
(1,33*10^(-6)mol/L)*V = 4,15*10^(-6)mol, hvoraf
V isoleres
Svar #6
07. maj 2007 af mathon
...hvis du undres over det beregnede mælkevolumen, skyldes det måske, at du ikke har medtænkt, at "mennesket ikke lever af mælk alene", hvorfor det også har andre ernæringskilder, der indeholder b1 vitamin, hvorfor det ikke får b1 vitaminmangel ved at drikke et mindre kvantum mælk.
Skriv et svar til: Beregning - hvor mange liter mælk
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
