Matematik
Hjælp til integration
07. maj 2007 af
nbk (Slettet)
Hej jeg sidder og laver en matematikopgave til i morgen og er lidt i tvl om hvordan man løser denne opgave:
En funktion f er bestemt ved
f(x)= (1/2kvrod(x))*lnx , x>0
I første kvadrant afgrænser grafen for f , førsteaksen og linjen med ligningen
x = e en punktmængde M, der har et areal.
Beregn ved hjælp af stamfunktioner den eksakte værdi af arealet af M.
Beregn ved hjælp af stamfunktioner den eksakte værdi af rumfanget af det
omdrejningslegeme, der fremkommer, når M drejes 360° om koordinatsystemets
førsteakse.
En funktion f er bestemt ved
f(x)= (1/2kvrod(x))*lnx , x>0
I første kvadrant afgrænser grafen for f , førsteaksen og linjen med ligningen
x = e en punktmængde M, der har et areal.
Beregn ved hjælp af stamfunktioner den eksakte værdi af arealet af M.
Beregn ved hjælp af stamfunktioner den eksakte værdi af rumfanget af det
omdrejningslegeme, der fremkommer, når M drejes 360° om koordinatsystemets
førsteakse.
Skriv et svar til: Hjælp til integration
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
