Matematik
Potensiel funktion
07. maj 2007 af
corazón (Slettet)
Jeg har nu fundet en forskrift for at vise en sammenhæng mellem en tråds modstand i ohm (f(x)) og trådens diameter i mm (x).. Og forskriften er:
f(x)=0,5285*x^-2,01847
Der står nu at jeg skal bestemme diameteren (altså x) når modstanden er 1,50 ohm.
Når jeg aflæser på min graf er det ca. 0,60 men når jeg udregner giver det absolut ingen mening..
Her er dm=]0;uendeligt[ dvs strengt positive tal?
Nå men ligningen kommer til at se således ud:
1,50=0,5285*x^-2,01847 hvor jeg skal isolere x.
Først dividerer jeg med 0,5285 på begge sider så der står:
2,83 = x^-2,01847 hvor jeg så tager roden af 2,83?
Eller hvad..? Det giver et minus-tal og når jeg sætter den ind i forskriften giver det ikke 1,50 ohm...
f(x)=0,5285*x^-2,01847
Der står nu at jeg skal bestemme diameteren (altså x) når modstanden er 1,50 ohm.
Når jeg aflæser på min graf er det ca. 0,60 men når jeg udregner giver det absolut ingen mening..
Her er dm=]0;uendeligt[ dvs strengt positive tal?
Nå men ligningen kommer til at se således ud:
1,50=0,5285*x^-2,01847 hvor jeg skal isolere x.
Først dividerer jeg med 0,5285 på begge sider så der står:
2,83 = x^-2,01847 hvor jeg så tager roden af 2,83?
Eller hvad..? Det giver et minus-tal og når jeg sætter den ind i forskriften giver det ikke 1,50 ohm...
Svar #1
07. maj 2007 af mathon
1,5 = 0,5285*x^(-2,01847)
1,5/0,5285 = x^(-2,01847)
0,5285/1,5 = x^2,01847
x = [0,5285/1,5]^(1/2,01847)
x = 0,596417
1,5/0,5285 = x^(-2,01847)
0,5285/1,5 = x^2,01847
x = [0,5285/1,5]^(1/2,01847)
x = 0,596417
Svar #2
07. maj 2007 af ibibib (Slettet)
#0 Texas? Når du tager den -2,01847'te rod af 2,83 skal der være en parentes:
(-2,01847) xV 2,83 = 0,59 som nævnt i #1.
(-2,01847) xV 2,83 = 0,59 som nævnt i #1.
Svar #3
07. maj 2007 af corazón (Slettet)
Så er det fordi jeg har glemt parenteserne :/.. men tak for hjælpen
Skriv et svar til: Potensiel funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
