Matematik
Mærke
08. maj 2007 af
Tdd-girl (Slettet)
En lodret ophængt beholder består af en cylinder, der forneden afsluttes med en kegle.
Grundfladen i keglen har samme diameter som cylinderen nemlig 84 cm.
Beholderens indevendige mål er, cylinderens højde = 120 cm keglens højde = 84 cm.
Beholderen har et rumfang på 820181,88 cm^3
På den indevednige side vil man afsætte et mærke, der skal vise, hvor overfladen af væsken skal stå, for at halvdelen af beholderen er fyldt.
Hvor mange cm fra beholderens øverste kant skal man afstætte mærket?
Da jeg ikke er den bedste til geometri beder jeg om hjælp til denne opgave som jeg ikke kan se en løsning på.
Mvh TDD
Grundfladen i keglen har samme diameter som cylinderen nemlig 84 cm.
Beholderens indevendige mål er, cylinderens højde = 120 cm keglens højde = 84 cm.
Beholderen har et rumfang på 820181,88 cm^3
På den indevednige side vil man afsætte et mærke, der skal vise, hvor overfladen af væsken skal stå, for at halvdelen af beholderen er fyldt.
Hvor mange cm fra beholderens øverste kant skal man afstætte mærket?
Da jeg ikke er den bedste til geometri beder jeg om hjælp til denne opgave som jeg ikke kan se en løsning på.
Mvh TDD
Svar #1
08. maj 2007 af holretz (Slettet)
du udregner først rumfanget af keglen ved at bruge den rigtige formel. Så finder du ud af hvor meget halvdelen af hele rumfanget ved at dividere det givne rumfang med 2.
Du trækker nu keglens rumfang fra dette tal, det giver dig jo det ydeligere volumen V** der skal fyldes oven på keglen og op i cylinderen for at fylde op til halvdelen.
Tegn en skitse hvis du er i tvivl.
Det yderligere rumfang må kunne skrives: V** = pi*r^2*h_ukendt. (fordi pi*r^2*h er volumen for en cylinder med radius r og højde h). Du skal så isolere h_ukendt, og det er der du skal sætte stregen...
Du trækker nu keglens rumfang fra dette tal, det giver dig jo det ydeligere volumen V** der skal fyldes oven på keglen og op i cylinderen for at fylde op til halvdelen.
Tegn en skitse hvis du er i tvivl.
Det yderligere rumfang må kunne skrives: V** = pi*r^2*h_ukendt. (fordi pi*r^2*h er volumen for en cylinder med radius r og højde h). Du skal så isolere h_ukendt, og det er der du skal sætte stregen...
Svar #2
08. maj 2007 af Tdd-girl (Slettet)
Okay, hvis jeg gør som du skriver ser ligningen således ud:
25921,44 = pi*42^2*h
Ikke?
25921,44 = pi*42^2*h
Ikke?
Skriv et svar til: Mærke
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
