Matematik
blodtype 0
08. maj 2007 af
white_angel (Slettet)
I Dk har ca.42% af befolkningen blodtype 0 .
Hvad er sansyligheden for at der i en klasse med 25 elever er netop 10 med blodtype 0?
Hvad er sansyligheden for at der i en klasse med 25 elever er netop 10 med blodtype 0?
Svar #3
08. maj 2007 af sigmund (Slettet)
#2,
Som der siges i #1, så er der tale om en binomialfordeling.
Lad os definere hændelsen X, at en person har blodtype 0. X er så en stokastisk variabel, der følger en binomialfordeling med parametre n=25 (25 personer i klassen) og p=0.42 (42% sandsynlighed for, at en person har blodtype 0).
Sandsynligheden for at præcis r personer har blodtype 0 er eå givet ved
=k(25,r)\cdot0.42^r(1-0.42)^{10-r},$)
hvor K(25,r) er binomialkoefficienten '25 over r', givet ved
=\frac{25!}{r!(25-r)!}.$)
Her betegner r! den sædvanlige fakultet-funktion, der er givet ved r!=1*2*...*(r-1)*r.
Hjalp det?
Som der siges i #1, så er der tale om en binomialfordeling.
Lad os definere hændelsen X, at en person har blodtype 0. X er så en stokastisk variabel, der følger en binomialfordeling med parametre n=25 (25 personer i klassen) og p=0.42 (42% sandsynlighed for, at en person har blodtype 0).
Sandsynligheden for at præcis r personer har blodtype 0 er eå givet ved
hvor K(25,r) er binomialkoefficienten '25 over r', givet ved
Her betegner r! den sædvanlige fakultet-funktion, der er givet ved r!=1*2*...*(r-1)*r.
Hjalp det?
Svar #4
08. maj 2007 af sigmund (Slettet)
Rettelse til #3. I den første formel skal der IKKE stå 10-r i den sidste eksponent, MEN 25-r.
Skriv et svar til: blodtype 0
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
