Matematik

nem sinusreation

08. maj 2007 af tralalalala (Slettet)
hvordan er det nu man finder B her:

3,644 = 5,0/sinB

?

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2007 af DeutscherDäne (Slettet)

3,644 = 5,0/sinB
3,644 * sinB = 5,0
sinB = 5,0/3,644


hvis du så også gerne vil fjerne sin fra vinkel B

B = sin^-1(5/3,644)

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. maj 2007 af DeutscherDäne (Slettet)

3,644 = 5,0/sinB
3,644 * sinB = 5,0
sinB = 5,0/3,644


hvis du så også gerne vil fjerne sin fra vinkel B

B = sin^-1(5/3,644)

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. maj 2007 af mathon

3,644*sin(B) = 5,0

sin(B) = 5,0/3,644

B = sin^(-1)(5,0/3,644)

Svar #4
08. maj 2007 af tralalalala (Slettet)

det kan tilsyneladende ikke lade sig gøre da man tager sin^-1 til et positivt tal??

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. maj 2007 af badooo (Slettet)

Du skal ikke se det som en opløftning i -1.

sin^-1 er bare en skrivemåde. På din lommeregner vil det muligvis hedde Asin.

Svar #6
08. maj 2007 af tralalalala (Slettet)

jeg kender godt sin^-1 men min lommeregner siger quit/goto, kan det være fordi min lommeregner har nogle forkerte instillinger? fx noget med radianer?

Svar #7
08. maj 2007 af tralalalala (Slettet)

den siger desuden error:domain

Brugbart svar (0)

Svar #8
08. maj 2007 af mathon

sin(B) = 5,0/3,644>1

og du véd, at sin(x)<=1 for alle x, så der må foreligge en fejl!!!

Brugbart svar (0)

Svar #9
09. maj 2007 af DeutscherDäne (Slettet)

8 har fuldstændig ret! Tralalala har sandsynligvis byttet om på siden c og siden b eller a!

Skriv et svar til: nem sinusreation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.