Matematik
centrum og radius for en cirkel
09. maj 2007 af
Burhone (Slettet)
En cirkel har ligningen x^2-8x+y^2+12y+3
Bestem centrum og radius for denne cirkel.
Jeg har en idé om at det er noget med det dobbelte produkt..
Er der nogen som kan hjælpe??
Bestem centrum og radius for denne cirkel.
Jeg har en idé om at det er noget med det dobbelte produkt..
Er der nogen som kan hjælpe??
Svar #1
09. maj 2007 af Romulus (Slettet)
Cirklens ligning:
(x-a)^2+(y-b)^2 = r^2
(x-4)^2+(y+6)^2 = -3+16+36
(x-4)^2+(y+6)^2 = sqrt(49)
Centrum (4,-6) radius = 7
(x-a)^2+(y-b)^2 = r^2
(x-4)^2+(y+6)^2 = -3+16+36
(x-4)^2+(y+6)^2 = sqrt(49)
Centrum (4,-6) radius = 7
Svar #2
09. maj 2007 af sigmund (Slettet)
Ja, du skal omskrive ligningen til formen (x-a)^2+(y-b)^2=r^2, hvor (a,b) er centrum i cirkelen og r dens radius.
Til at omskrive ligningen, skal du have fat i den ene kvadratsætning. Som du rigtigt nævner, så er det noget med det dobbelte produkt. Detaljerne i udledningen må du selv komme med.
Ellers mangler der et lighedstegn et sted i den ligning, du har skrevet.
Til at omskrive ligningen, skal du have fat i den ene kvadratsætning. Som du rigtigt nævner, så er det noget med det dobbelte produkt. Detaljerne i udledningen må du selv komme med.
Ellers mangler der et lighedstegn et sted i den ligning, du har skrevet.
Svar #3
09. maj 2007 af sigmund (Slettet)
#2,
Rettelse: 'Ligning' i den sidste sætning skal være 'udtryk'.
Rettelse: 'Ligning' i den sidste sætning skal være 'udtryk'.
Skriv et svar til: centrum og radius for en cirkel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
