Matematik
potensudviklinger og omregning 1g Ma
09. maj 2007 af
abk_buch (Slettet)
Hejsa..! Jeg har brug for lidt hjælp til en aflevering..
1) omregn 1070*10^3 km til mio m.
2) omregn 11737*10^3 km til mio m.
3) en potensudvikling har foreskriften y=7*x^1,5
Hvor mange procent skal x vokse for at y aftager med
60%
På forhånd - Tak
1) omregn 1070*10^3 km til mio m.
2) omregn 11737*10^3 km til mio m.
3) en potensudvikling har foreskriften y=7*x^1,5
Hvor mange procent skal x vokse for at y aftager med
60%
På forhånd - Tak
Svar #1
09. maj 2007 af Madsst (Slettet)
(1,2)
1 km = 10 ^ 3 m
mio m = 10 ^ 6 m
Dvs mio m = 10 ^ 3 km og
km = mio m * 10 ^-3
3) Du skal løse ligningen 0,6=7*x^1,5, antaget at du lader x vokse fra 1. Dvs x'=(0,6/7)^2/3, dvs at x skal vokse med -(1-x'). Dvs aftage med omkring 81 %.
1 km = 10 ^ 3 m
mio m = 10 ^ 6 m
Dvs mio m = 10 ^ 3 km og
km = mio m * 10 ^-3
3) Du skal løse ligningen 0,6=7*x^1,5, antaget at du lader x vokse fra 1. Dvs x'=(0,6/7)^2/3, dvs at x skal vokse med -(1-x'). Dvs aftage med omkring 81 %.
Svar #2
09. maj 2007 af Zeimon (Slettet)
#3 Jeg gør lii så du forstår det først..
y=7*x^1,5
y*1,6=(x*k)^1,5
Da y skal ganges med 1,6 for at vokse med 60%,og k er, det tal som x skal ganges med for at ligningen går op. Hvis du trækker en fra det tal og derefter ganger det med 100% får du den procentiske stigning...
Heraf kan vi udlede 1,6=k^1,5 det bliver k=1,6^(1/1,5)
De to første laver du først km om til m ved at dividere med 1000, derefter ganger du med en million ;)..
y=7*x^1,5
y*1,6=(x*k)^1,5
Da y skal ganges med 1,6 for at vokse med 60%,og k er, det tal som x skal ganges med for at ligningen går op. Hvis du trækker en fra det tal og derefter ganger det med 100% får du den procentiske stigning...
Heraf kan vi udlede 1,6=k^1,5 det bliver k=1,6^(1/1,5)
De to første laver du først km om til m ved at dividere med 1000, derefter ganger du med en million ;)..
Svar #3
09. maj 2007 af abk_buch (Slettet)
Tusind tak begge to..!!
og især #2 for den fine forklaring..! jeg forstår den nu :-)
og især #2 for den fine forklaring..! jeg forstår den nu :-)
Skriv et svar til: potensudviklinger og omregning 1g Ma
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
