Matematik

MATEMATIK-HJÆLP!

09. maj 2007 af Yndlingsbabe (Slettet)
en så simpel opgave uden hjælpemidler som denne, for har lært om 2.gradsligninger:

bestem de tal k, for hvilke ligningen
x^2+4x+k=0
har mindst én løsning

-fattede ikke de tidligere svar jeg fik

Brugbart svar (3)

Svar #1
09. maj 2007 af Madsst (Slettet)

En andengradsligning mindst en løsning hvis diskriminten er større end eller lig nul. Diskriminanten er givet ved b^-4ac, hvis man har en ligning ax^2+bx+c. I dit tilfælde er diskriminanten så 16-4k. Du skal altså bestemme k så 16-4k er større end eller lig nul.

Svar #2
09. maj 2007 af Yndlingsbabe (Slettet)

også spørger jeg dumt: vil det sige at løsningerne er 4,3,2,1?



Brugbart svar (1)

Svar #3
09. maj 2007 af What means (Slettet)

Sådan som opgaven lydder skal man først bestemme hvilke kværdier der giver en løsning hvor et tal indsat på x's plads giver 0

Brugbart svar (1)

Svar #4
09. maj 2007 af Madsst (Slettet)

Hmm... Nej :-)
Du skal sørge for at 16-4k>=0 Det er det samme som at 16>=4k eller at 4>=k, så k skal altså være mindst 4. Det er løsningen.

Brugbart svar (2)

Svar #5
09. maj 2007 af What means (Slettet)

Selvfølgelig. Gør det ånenbart bare sværer end det er. Dog vil jeg gerne påpege at for en der har problemer med opgaven så vil dit svar ikke ligefrem være specielt godt da det ikke fremmer forståelsen af opgaven ret meget.

Egentlig er det jo simpelt nok. Man skal bare gøre som man plejer til at starte med.

sæt a=1 b=4 c=k. C er her k da k repræsenterer en ukendt værdi men stadig bare et almindeligt tal uden nogen x'er tilknyttet.

Når vi nu har fastslået dette kan vi bruge diskriminanten d til bestemme hvilke værdier k må antage for at det kan lade sig gøre at udregne nulpunktet for ligningen da vi ved at d skal være større eller lig med 0 for at der er en løsning.

I det her tilfælde vil beregningen af d blive som følgende ved at bruge formlen d=b^2-4ac som tidligere nænt.

Først opstiller vi formlen i grundformen
d = b^2-4ac
så indsætter vi de kendte tal
d = 4^2-4*1*k
derefter reducerer vi eller udregner om man vil
d = 16-4k
Her kan vi se at man kommer frem til det samme resultet som #4 skrev

Nu gælder det så bare om at fastsætte en værdi for k der gør at vi kan finde et eller to nulpunkter til ligningen ved at bruge nulpunktsformlen.
Nulpunktsformlen skal dog ikke anvendes for at løse opgaven men man skal lige huske på at d skal være større eller lig med 0 for at der i det hele taget er en løsning

Derfor tager vi nu og sætter 16-4k>=0 (16-4k svarer til d)

16-4k >= 0

-4k >= -16

k >= 4

Håber at det kan bruges. Igen vil jeg lige påpege at det er det samme som #4 har skrevet. Det her går bare mere i detaljer.

=D

Brugbart svar (1)

Svar #6
09. maj 2007 af Madsst (Slettet)

#5, #4 var ikke til dig. Det var til #2.

Brugbart svar (1)

Svar #7
09. maj 2007 af Mandelbrot (Slettet)

#5
Når man ganger med -1 skal man vende ">=" tegnet om :)

Brugbart svar (1)

Svar #8
09. maj 2007 af What means (Slettet)

Ja det er rigtigt. Det gik lidt stærk i skyndingen =D

Der er vel ingen der er fejlfri. Hvordan var gennemganen ellers bortset for den fejl. Det er rart med lidt feedback på sådan nogle lange indlæg

Brugbart svar (1)

Svar #9
10. maj 2008 af MollyD (Slettet)

#5
når du skriver
16-4k >= 0

-4k >= -16

k >= 4

Kan jeg ikke se, hvordan -4k>=-16, kan blive til k>=4. Man skal vel sige:
-4(+4)k>=-16(+4).
Og det giver jo:
k>=-12...

Ja jeg kan bare ikke se det, men jeg er også en hat til matematik, ville bare være dejligt med en lille hurtig forklaring på dette :-)

Brugbart svar (1)

Svar #10
11. maj 2008 af Mandelbrot (Slettet)

Hvad sker der for antal visninger??? pt. står der 1491...

Brugbart svar (1)

Svar #11
08. januar 2009 af Freko

jan,kim,lars skal dele 992 kr. i forhaldet 1:3:4. hvor meget får de hver?


Brugbart svar (1)

Svar #12
01. marts 2009 af kristinababe (Slettet)

hvad er det det halve af 75251?


Brugbart svar (1)

Svar #13
06. december 2009 af ANJA6 (Slettet)

Hvem ved hvor jeg kan finde personlig hjælp i GYM Matematik A niveau?

-Mvh A


Skriv et svar til: MATEMATIK-HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.