Kemi
Simple kemiopgaver til eksamen; Hjælp!
09. maj 2007 af
Andenger (Slettet)
Håber i kan hjælpe mig, dette er et 4 opgaver ( et udkast til en eksamensprøve, hvoraf jeg har lavet resten) jeg ikke kan kringle, selvom jeg godt ved at de garanteret er nemme! Altså det er en slags stikprøve, hvor nogle af svarene (1 eller flere) er korrekte, og så skal man regne efter, for at se hvilke der passer... Men jeg ved bare ikke hvor jeg skal starte og ende på disse opgaver.. Håber der er nogen der kan hjælpe mig på vej!!!
1. I en opløsning er [Na+] = 0,012 M
*Der er opløst 0,12 g NaCl i 1,0 L
*Der er opløst 0,37 g Na2O i 1 L
*Der er opløst 0,74 g Na2O i 1 L
*Der er opløst 0,0012 g NaOH i 250 mL
*En opløsning af NaOH på 0,10 M er fortyndet 6 gange
2. Elementaranalyse
0,0135 g af en organisk syre fra et mejeri-produkt giver 19,49 mg CO2 og 7,98 mg H2O, ved fuldstændig forbrænding. En titrering viset at der er tale om en monoprot syre, en anden analyse (IR-spektroskopi) viser én hydroxylgruppe
*Der kan være eddikesyre
*Det kan være propensyre
*Det kan være smørsyre
*Det kan være mælkesyre
*Det kan være fumarsyre
3. Sølvbromid
Det tungtopløselige AgBr har en Ko = 5,0*10-13 M2. Afkryds alle de korrekte sætninger - forkerte afkrydsninger tæller negativt!
*En mættet opløsning har en formel koncentration nær 7 E-7 M
*Der kan opløses 1,33 g i 1 L vand
*Der kan opløses 1,33 mg i 100 mL vand
*Der kan opløses 0,133 mg i 1 L vand
*Hvis en mættet opløsning tilsættes KBr(aq) dannes der bundfald
*Blandes 10 mL 0,01 mM KBr med 0,02 M AgNO3 dannes der ikke bundfald
4. I en opløsning er pH = 3,4
Afkryds alle der korrekte sætninger - forkerte krydser tælle negativt
*Det kan være 0,0099 M ethansyre
*Det kan være 0,0065 M fosforsyre
*Det kan være 0,25 M NH4+ (ammoniumion)
*Det kan være 0,025 M NH3 (ammoniak)
*Det kan være 0,0014 M HCl
*Det kan være 0,0113 M butansyre
På forhånd tusind tak!
1. I en opløsning er [Na+] = 0,012 M
*Der er opløst 0,12 g NaCl i 1,0 L
*Der er opløst 0,37 g Na2O i 1 L
*Der er opløst 0,74 g Na2O i 1 L
*Der er opløst 0,0012 g NaOH i 250 mL
*En opløsning af NaOH på 0,10 M er fortyndet 6 gange
2. Elementaranalyse
0,0135 g af en organisk syre fra et mejeri-produkt giver 19,49 mg CO2 og 7,98 mg H2O, ved fuldstændig forbrænding. En titrering viset at der er tale om en monoprot syre, en anden analyse (IR-spektroskopi) viser én hydroxylgruppe
*Der kan være eddikesyre
*Det kan være propensyre
*Det kan være smørsyre
*Det kan være mælkesyre
*Det kan være fumarsyre
3. Sølvbromid
Det tungtopløselige AgBr har en Ko = 5,0*10-13 M2. Afkryds alle de korrekte sætninger - forkerte afkrydsninger tæller negativt!
*En mættet opløsning har en formel koncentration nær 7 E-7 M
*Der kan opløses 1,33 g i 1 L vand
*Der kan opløses 1,33 mg i 100 mL vand
*Der kan opløses 0,133 mg i 1 L vand
*Hvis en mættet opløsning tilsættes KBr(aq) dannes der bundfald
*Blandes 10 mL 0,01 mM KBr med 0,02 M AgNO3 dannes der ikke bundfald
4. I en opløsning er pH = 3,4
Afkryds alle der korrekte sætninger - forkerte krydser tælle negativt
*Det kan være 0,0099 M ethansyre
*Det kan være 0,0065 M fosforsyre
*Det kan være 0,25 M NH4+ (ammoniumion)
*Det kan være 0,025 M NH3 (ammoniak)
*Det kan være 0,0014 M HCl
*Det kan være 0,0113 M butansyre
På forhånd tusind tak!
Svar #1
09. maj 2007 af DeutscherDäne (Slettet)
til første opgave skal du jo bare beregne den molare masse (g/mol) af de forksellige natrium salte. Du kan let finde ud af deres molare masse vha. det periodiske system. Derefter bruger du følgende formel
N= m / M
n= kvantiteten i mol
m= masse i gram
M = molare masse i g per mol.
Det var 1.g kemi (:
N= m / M
n= kvantiteten i mol
m= masse i gram
M = molare masse i g per mol.
Det var 1.g kemi (:
Svar #2
09. maj 2007 af Andenger (Slettet)
Jamen det hjælper mig jo ikke til at vide hvornår den formelle koncentration af Na = 0,012 M ?? Så får jeg jo bare stofmængden af de forsk. salte der er oplyst...
Skriv et svar til: Simple kemiopgaver til eksamen; Hjælp!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
