Matematik

Kan det passe

10. maj 2007 af Watergate (Slettet)
hejsa jeg skal finde den 1.ordens afledede af denne funktion:

y = a-(b/c+x) hvor det gælder ( a,b,c > o; x> eller lig 0 )

kan det passe at y'= b/(c+x)^2 eller har jeg lavet en fejl et eller andet sted..


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)

Hvorfor har du parantes om den sidste addend? Se lige efter, om du har skrevet det rigtigt af!!

Erik Morsing.

Svar #2
10. maj 2007 af Watergate (Slettet)

mener du når jeg har fundet y' eller fra starten?

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)

Sådan som du har skrevet det står der blot:

y = k - x. hvor k er a - b/c, så det er næsten for nem, de var derfor jeg spurgte, om du havde skrevet det rigtigt af.

Erik Morsing.


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Der skal vel stå
y = a-b/(c+x) ?
Så har du differentrieret korrekt.

Svar #5
10. maj 2007 af Watergate (Slettet)

Der er ingen paranteser lavede dem blot for at vise at der stod a - b over c+x

Brugbart svar (0)

Svar #6
10. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Det står ikke særligt klart så.

Man benytter parentreserne til at fortælle hvad der står i tælleren og hvad der stå i nævneren.

y = (a-b)/(c+x) ?

Så er

y' = -(a-b)/(x+c)²

Svar #7
10. maj 2007 af Watergate (Slettet)

Så vil y = a - (b/(x+c)) da a står for sig selv og brøken er b over x+c

Brugbart svar (0)

Svar #8
10. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Der svarer til
y = a-b/(c+x).
Så har du differentrieret korrekt.

Svar #9
10. maj 2007 af Watergate (Slettet)

Okay, mange tak for hjælpen :o)

Skriv et svar til: Kan det passe

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.