Matematik

Funktioner

13. april 2004 af john vs. jon (Slettet)
lidt hjælp tak..!!

funktionerne f og g er givet ved:
f(x)=2x^2-x-1 og g(x)=x+1

Bestem regneforskrifter, herunder definitionsmængder for:

f+g, f-g, fg, f/g, g/f

har ingen idé om hvad jeg skal gøre... må ha været syg eller ihf fraværende den dag.. så håber hjælpe mig..

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)

Du udfører vel bare beregningerne i første omgang?

f+g=2x^2
f-g=2(x^2-x-1)

Med de sidste to må det være polynomiers division.

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. april 2004 af erdos (Slettet)

Kunne forestille mig det var noget i denne stil:

(f+g)'(x) = (2x^2-x-1) + (x+1)
(f-g)'(x) = (2x^2-x-1) - (x+1)
(fg)'(x) = (2x^2-x-1) * (x+1)
(f/g)'(x) = (2x^2-x-1) / (x+1)
(g/f)'(x) = (x+1) / (2x^2-x-1)

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. april 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)

Hvor i alverden står der, at de skal differentieres?

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. april 2004 af erdos (Slettet)

Undskyld... Den skal naturligvis fjernes...

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. april 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)

De sidste 3 er vist ikke differentieret helt rigtigt?

(f*g)'=f'*g+f*g'
(f/g)'=(f'*g-f*g')/g^2

Brugbart svar (0)

Svar #6
13. april 2004 af erdos (Slettet)

Laver du fis med mig nu eller hvad....! For det finder jeg mig IKKE i... (-;

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. april 2004 af Tanja V (Slettet)

Han skriver sku formlerne rigtig op!!

Brugbart svar (0)

Svar #8
13. april 2004 af erdos (Slettet)

JA! Men den lille ' var en fejl....

Brugbart svar (0)

Svar #9
13. april 2004 af Tanja V (Slettet)

Nå..slap af:-)

Brugbart svar (0)

Svar #10
14. april 2004 af davie (Slettet)

Definitionsmængderne er henholdsvis:
1: R
2: R
3: R
4: R\\{g:x-->y = 0}
5: R\\{f:x-->y = 0}

Hvor kommer differentiation ind i billedet. Er det hashosen på gym der stadig sidder i håret her lige efter påskeferien ????:::@:)

Svar #11
14. april 2004 af john vs. jon (Slettet)

øhh... i har gjort mig lidt forviret..
har forstået de første... med 3 sidste.. hmm... kan godt lave den med gange men ved ikk hvad fortegnet skal være.. f(x)g(x).. eller hvad...

og hvordan laver men de sidste 2..??

Brugbart svar (0)

Svar #12
14. april 2004 af erdos (Slettet)

#10 ---> Det er sgu da dig, der fatter hat af det hele, hvis det endnu ikke er gået op for dig, at indblandingen af differentiation var en fejl! Læs tråden ordentligt...

#11 --->

Sådan ser det ud:

(f+g)(x) = (2x^2-x-1) + (x+1)
(f-g)(x) = (2x^2-x-1) - (x+1)
(fg)(x) = (2x^2-x-1) * (x+1)
(f/g)(x) = (2x^2-x-1) / (x+1)
(g/f)(x) = (x+1) / (2x^2-x-1)

Udregninger og forkortelser udføres. De sidste er jo bare polynomiers division som mbipsen har sagt!

Brugbart svar (0)

Svar #13
15. april 2004 af Cimera (Slettet)

Fulde løsning:

f(x)+g(x) = 2x^2 Dm=R
f(x)-g(x) = 2x^2-2x-2 Dm=R
f(x)*g(x) = 2x^3+x^2-2x-1 Dm=R
f(x)/g(x) = 2x-3+2/(x+1) Dm=R\\-1
g(x)/f(x) =
(x+1)/((2x+1)(x-1)) Dm=R\\{-1/2,1}

Sidste udtryk kan muligvis forkortes, men jeg tvivler.

Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.