Fysik

Opgave hjælp.

13. maj 2007 af 3700-Line (Slettet)
Jeg har denne opg. som jeg ikke kan finde ud af.
Nogen der kan hjælpe?

http://i26.photobucket.com/albums/c129/voodoo-doll/Unavngivet-2.jpg

Tak på forhånd x)

Svar #1
13. maj 2007 af 3700-Line (Slettet)

Anyone?

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. maj 2007 af holretz (Slettet)

vent..

Svar #3
13. maj 2007 af 3700-Line (Slettet)

Ok.
x)

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. maj 2007 af holretz (Slettet)

Hvis ikke det skal blive for indviklet, så start med at lave en ny kurve, der beskriver effekten som en funktion af tiden:

Du ved at P = 7.7 * kW/K * (t-t_0)

(Det er virkeligt ikke smart at temperaturen er betegnet med t, det er ikke standardnotation !
Normalt bliver temperaturer symboliseret med et T
og tider med t)

D.v.s at hvis du f.eks. aflæser til tiden = 2 døgn, så kan du se at temperaturen der er = 40 grader celsius. Du ved så at P(2 døgn)=7.7*(40-10) = 7.7*30 KW = 23.1 KW

Tilsvarende kan du udregne effekten for de tiderne
½, 1 , 1½, 2, 2½, 3,...7 døgn

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. maj 2007 af holretz (Slettet)

Start med at optegne effektkurven..

Svar #6
13. maj 2007 af 3700-Line (Slettet)

Så hvad jeg bare skal gøre ved alle er:

P(4 døgn)=7.7*(55-10) = 7.7*45 KW = 346,5 KW /10 = 34,65 KW
Nemt, hvis det er rigtigt.
Men hvorfor er det du dividere med 10?



Men, når jeg så skal lave en ny graf, hvad skal y og x så kaldes?
Det samme som grafen i forvejen eller?

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. maj 2007 af holretz (Slettet)

Der er ikke divideret med 10, det er bare en regnefejl...

din x værdi hedder jo det samme, mens din y-værdi hedder effekten.

Svar #8
13. maj 2007 af 3700-Line (Slettet)

Så effekten på den jeg regnede ud er 246,5 kw?

Brugbart svar (0)

Svar #9
13. maj 2007 af holretz (Slettet)

nej den er 346.5 KW sådan som du skrev først

Svar #10
13. maj 2007 af 3700-Line (Slettet)

Ok, taste fejl.


Men når jeg putter den ind i en graf siger den at der kun er et tal i grafen. Skal tabellen går vandret eller lodret når jeg skriver den?




Men denne opg.
Går dte bare ud på at tegne en ny graf?

Brugbart svar (0)

Svar #11
13. maj 2007 af holretz (Slettet)

Nej, men du skal bruge den nye graf til at finde den tilførte energi. Når du har fået tegnet den nye graf, så finder du den tilførte energi ved at udregne arealet under grafen.
Du behøver ikke at lave en nøjagtig graf, du skal bare skitsere hvor tallene ligger så du har overblik over dem og kan bruge dem uden at lave regnefejl.

Svar #12
13. maj 2007 af 3700-Line (Slettet)

Ok jeg har grafen.
Men udregne arealet?

Hvordan gør man det?

Brugbart svar (0)

Svar #13
13. maj 2007 af holretz (Slettet)

Godt, har du forbundet punkterne på din graf med lige streger ?

Brugbart svar (0)

Svar #14
13. maj 2007 af holretz (Slettet)



* **********
*
*
*
*
*
*

Ser den nogenlunde sådan ud ?

Brugbart svar (0)

Svar #15
13. maj 2007 af holretz (Slettet)

Glem det foregående....

Brugbart svar (0)

Svar #16
13. maj 2007 af holretz (Slettet)

Når du har forbundet punkterne med lige linier, så kan du se at hvis du tager f.eks fra 0 til ½ døgn, så kan den figur du har under kurven med god tilnærmelse betragtes som et rektangel og en trekant (går jeg ud fra), evt. bare et rektangel - det kan du bedst se.
Du kan så udregne arealet af figuren under kurven, for rektanglets vedkommende ved at sige grundlinie*højde og for trekantens ved at sige ½* grundlinie*højde. Arealet for dine figurer får enheden
KW*døgn. Du skal så have lagt alle arealerne sammen tilsidst..

Svar #17
13. maj 2007 af 3700-Line (Slettet)

Her er grafen:
http://i26.photobucket.com/albums/c129/voodoo-doll/grafen.jpg

Sig li om den er rigtig.
Eller ligner.


Brugbart svar (0)

Svar #18
13. maj 2007 af holretz (Slettet)

Kunne du ikke afsætte den med døgn ud af x-aksen istedet ?

Svar #19
13. maj 2007 af 3700-Line (Slettet)

Altså vende den om?
Jo sagtens.

Brugbart svar (0)

Svar #20
13. maj 2007 af holretz (Slettet)

du skal have punktet 0,0 med på kurven

Forrige 1 2 3 Næste

Der er 50 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.