Matematik

Opløsning af vektor

14. april 2004 af Windcape (Slettet)
Hey..

Jeg har et problem med at opløse en vektor i 2 linjer..

Vektorer har værdien 2 kN,
og skitsen med vinkler kan ses på:

http://www.shadowweb.frac.dk/opl.jpg


Svar #1
14. april 2004 af Windcape (Slettet)

* den stiplede linje, er for at vise at vinklen er i forhold til x-aksen.

Svar #2
14. april 2004 af Windcape (Slettet)

Er der ingen der kan hjælpe..
Har lidt småtravle..Skal afleveres i morgen

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. april 2004 af Mads^^ (Slettet)

Hvis du mener at du skal opløse vektoren efter to retninger, så bliver din vektoren det modsatte hjørne i det paralellogram de to vektorer udspænder. Derfor er det bare vektor1+vektor2.

Svar #4
14. april 2004 af Windcape (Slettet)

jeg skal finde den kræft som indvirker på hver enkelt linje.
Altså seperat..

Jeg kender kun de 2 kN og så vinklerne..

De streger jeg har tegnet er kun teoretiske..

Svar #5
14. april 2004 af Windcape (Slettet)

Hjælp... Tror at jeg kommer meget meget sent i seng.

Brugbart svar (0)

Svar #6
15. april 2004 af Brian (Slettet)

Tegn et koordinatsystem, lad enhedn på akserne være i kN, afsæt vektoren (0, 2).

Tgne de to linier du vil oplæse efter, udregne disses vinkel fra x-aksen i positiv omløbsretningm lad os sige v1 og v2 for de to vinkler. Efter din tegning må disse vinkler være mellem 180 og 270 grader.

Kald to enhedsvektorer i de to retninger for a og b. Indse eller husk, at eftersom længderne af disse er 1, så har de koordinaterne

a = (cos(v1), sin(v1))
b = (cos(v2), sin(v2))

Dit problem er nu at du skal have

s*a + t*b = (0, 2)

hvor s og t er almindelige tal.

Det giver følgende to ligninger med de to ubekendte:

s*cos(v1) + t*cos(v2) = 0
s*sin(v1) + t*sin(v2) = 2.

Cos'er og sin'er er jo tal du kan regne ud, så det er ikke så slem, disse ligninger låses på sædvanlig vis.

s og t er nu de tal som du skal gange a og b med for at summen af disse produkter tilsamen giver (0, 2). Så kan de enkelte produkter let regnes ud, husk at kontrollere til sidst.

Brugbart svar (0)

Svar #7
15. april 2004 af Brian (Slettet)

Beklager de mange stave fejl...

Skriv et svar til: Opløsning af vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.