Matematik

Vigtigt bevis

15. maj 2007 af stræber-pigen (Slettet)
Hvordan beviser man ln(a^n)=nlna for R.
Jeg har bevist ln(ab)=lna+lnb via integralregning.


På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)

Jeg skriver beviset ind til dig på mailen
Erik Morsing.

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)

kommer alligevel her:

differentier på begge sider men hensuyn til a, så får du identiteten: n/a = n/a

V.h.
Erik Morsing.

Svar #3
15. maj 2007 af stræber-pigen (Slettet)

#2 Men teorien at f(x)=a^n , f'(x) = na^(n-1) hviler netop på den hypotese :'(

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. maj 2007 af sheaf (Slettet)

Logaritmefunktionen med grundtal a og eksponentialfunktionen med grundtal a er hinandens inverse:

y = log_a(x) <=> x = a^y, a E R+ (*)

Af ovenstående følger, at [sæt a=e og y=log_e(a) i (*)]

x = e^log_e(a) <=>

log_e(x) = log_e(a) <=> [overvej]

x = a

og derfor gælder a^x = e^(xlog_e(a)) qua potensregneregler (som du forudsættes at have redegjort for).

Af relationen (*) følger

log_e(a^x) = log_e(e^(xlog_e(a))) = xlog_e(a)

Differentiationstricket dur ikke da lighed mellem to funktioners afledede ikke betyder at funktionerne selv er ens. De er ens optil en konstant, og der vil skulle argumenteres for, at denne konstant er nul.

Skriv et svar til: Vigtigt bevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.