Matematik

Haster - Funktioner

16. maj 2007 af llycke (Slettet)
En funktion har forskriften
f(x)=b*a^2
og skal opfylder følgende betingelser:
f(0)=50 og f(5)=20
Bestem konstanterne a og b

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2007 af Mimical (Slettet)



Svar #2
16. maj 2007 af llycke (Slettet)

øhh okay

det hjælper mig ikke lige kan du ikke indsætte mine tal ??

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. maj 2007 af Mimical (Slettet)

#1 Undskyld det er eksponentiel vækst der opfylder at f(x1)=y1 og f(x2)=y2, som har forskriften f(x)=b*a^x, med a og b værdier svarende til #1.

Din vækst er ikke eksponentiel! Det overså jeg lige.

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. maj 2007 af peter lind

x indgår ikke i funktionsudtrykket, så der må mangle noget.

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. maj 2007 af Jargal (Slettet)

det er nok x i stedet for 2
så har du 2 ligninger med 2 ubekendte

Brugbart svar (0)

Svar #6
16. maj 2007 af mathon

f(x)=b*a^x
og skal opfylde følgende betingelser:
f(0)=50 og f(5)=20
Bestem konstanterne a og b

f(0) = 50 = b*a^0 = b*1 = b, hvoraf

b = 50, så

f(x) = 50*a^x: derudover gælder

f(5) = 20 = 50*a^5

50*a^5 = 20

a^5 = 20/50 = 40/100 = 0,4

a^5 = 0,4

a = 0,4^(1/5) = 0,4^0,2

Brugbart svar (0)

Svar #7
16. maj 2007 af Mimical (Slettet)

Til Svar #6

Bemærk at forskriften i #0 er f(x)=b*a^2 og ikke, som jeg også først antog, f(x)=b*a^x.

Der kan naturligvis være en skrivefejl i #0. Hvis det er tilfældet er mine formler i #1 og udregningerne i #6 korrekte!

Brugbart svar (0)

Svar #8
16. maj 2007 af Mimical (Slettet)

#1,#3,#6,#7

Hvilket giver


og

Brugbart svar (0)

Svar #9
16. maj 2007 af Mimical (Slettet)

#8 Ups!

Rettelse


Brugbart svar (0)

Svar #10
16. maj 2007 af Mimical (Slettet)

Igen igen


Skriv et svar til: Haster - Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.