Matematik

spidse vikel mellem linier

17. maj 2007 af omallycat (Slettet)
Jeg skal beregne den spidse vinkel mellem to linier:

m:5x+2y-28=0
n:2x+5y-7=0

som skær hinanden i (6,-1)

hvordan gør jeg det?

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2007 af mathon


l: a1*x + b1*y = c1
m: a2*x + b2*y = c1

spidse vinkel v mellem linjerne l og m

tan(v) = |(a1*b2-a2*b1)/(a1*a2+b1*b2)|

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. maj 2007 af mathon

m: a2*x + b2*y = c1 --> m: a2*x + b2*y = c2

Svar #3
17. maj 2007 af omallycat (Slettet)

Tusind tak for hjælpen - opgaven er nu løst :D

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. maj 2007 af mathon

alternativ:

m:5x+2y-28=0 hældningstal -2,5: hældningsvinkel: tan^-1(-2,5) = -68,2°

n:2x+5y-7=0 hældningstal -(2/5) = -0,4: hældningsvinkel: tan^-1(-0,4) = -21,8°

hældningsdifferens: |-68,2°-(-21,8°)| = 46,4°

Skriv et svar til: spidse vikel mellem linier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.