Matematik

funktion - fordobling

18. maj 2007 af omallycat (Slettet)
Hvordan skal jeg benuytte funktionen:
f(x)=(7,2112*10^-6)*x^3,042
til at bestemme forholdet mellem vægtene af to fisk når den ene er dobbelt så lang som den anden?

vægten er en funktion f af længden x af formlen f(x)=b*x*a

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2007 af peter lind

Jeg går ud fra, at det er det første funktionsudtryk, der er det rigtige.

Du finder f(2x) = (7,2112*10^-6)*(2x)^3.042 og dividerer den med f(x)

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. maj 2007 af mathon

f(xo) = (7,2112*10^(-6))*xo^3,042

f(2xo) = (7,2112*10^(-6))*(2xo)^3,042 = 2^3,042*[(7,2112*10^(-6))*xo^3,042] = 2^3,042*f(xo)

f(2xo)/f(xo) = 2^3,042

Skriv et svar til: funktion - fordobling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.