Matematik
ligning - lige til at gå til
23. maj 2007 af
hanzai (Slettet)
Opgaven lyder:
a) Bestem c så ligningen x^2 + 4x + c = 0 netop har én løsning.
Hvordan udregner jeg den?
kan man godt bare sige f(0)= a*0^2 + b*0 + c = 0
a) Bestem c så ligningen x^2 + 4x + c = 0 netop har én løsning.
Hvordan udregner jeg den?
kan man godt bare sige f(0)= a*0^2 + b*0 + c = 0
Svar #1
23. maj 2007 af sveegaard (Slettet)
Nej. Du skal sørge for, at diskriminanten skal give 0.
D = b^2 - 4ac
D = b^2 - 4ac
Svar #2
23. maj 2007 af Romulus (Slettet)
Du ved, at diskriminanten skal være 0, når der er præcis én løsning:
d = b^2 - 4 * a * c
4^2 - 4 * 1 * c = 0 <=>
16 - 4*c = 0 <=>
-4c = -16 <=>
c = 16/4 <=>
c = 4
d = b^2 - 4 * a * c
4^2 - 4 * 1 * c = 0 <=>
16 - 4*c = 0 <=>
-4c = -16 <=>
c = 16/4 <=>
c = 4
Svar #5
23. maj 2007 af hanzai (Slettet)
d = b^2 - 4 * a * c
4^2 - 4 * 1 * c = 0 <=>
16 - 4*c = 0 <=>
-4c = -16 <=>
c = 16/4 <=>
c = 4
er det ikke bare svaret?
4^2 - 4 * 1 * c = 0 <=>
16 - 4*c = 0 <=>
-4c = -16 <=>
c = 16/4 <=>
c = 4
er det ikke bare svaret?
Skriv et svar til: ligning - lige til at gå til
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
