Matematik
Problem med en Intergralregnings opgave
25. maj 2007 af
doomstone (Slettet)
Jeg er ved at løse nogle opgave som forberedelse til eksamen, men har lidt problemer med denne
S = intergraltegn :D
S(fra 0 til 2 pi) (Sin(x))^2 dx + S(fra 0 til 2 pi)(Cos(x))^2dx
Jeg har så udregnet samfunktionen til
F(X) = 1/3(-cos(x))^3
og
G(x) = 1/3(sin(x))^3
Og indsat vil det så give
((1/3(-cos(2pi))^3) - 0) + ((1/3(sin(2pi))^3) - 0)
Dette vil så give -0,3266 hvilket jo ikke kan være rigtigt :D
Hvad er det jeg gør forkert?
Btw nu hvor jeg har jer, så er jeg lidt itvivl om jeg har regnet denne opgave rigtig, dog ikke det mit "hoved" spørgsmål er :D
S(fra 0 til 132)(x^2 + 2)dx - S(fra 0 til 132)(x^2)dx
F(X) = 1/3 x^3 + 2x
G(X) = 1/3 x^3
Hvilket giver 264 til sidsts. Right?
Tak på forhånd.
S = intergraltegn :D
S(fra 0 til 2 pi) (Sin(x))^2 dx + S(fra 0 til 2 pi)(Cos(x))^2dx
Jeg har så udregnet samfunktionen til
F(X) = 1/3(-cos(x))^3
og
G(x) = 1/3(sin(x))^3
Og indsat vil det så give
((1/3(-cos(2pi))^3) - 0) + ((1/3(sin(2pi))^3) - 0)
Dette vil så give -0,3266 hvilket jo ikke kan være rigtigt :D
Hvad er det jeg gør forkert?
Btw nu hvor jeg har jer, så er jeg lidt itvivl om jeg har regnet denne opgave rigtig, dog ikke det mit "hoved" spørgsmål er :D
S(fra 0 til 132)(x^2 + 2)dx - S(fra 0 til 132)(x^2)dx
F(X) = 1/3 x^3 + 2x
G(X) = 1/3 x^3
Hvilket giver 264 til sidsts. Right?
Tak på forhånd.
Svar #1
25. maj 2007 af Waterhouse (Slettet)
S[0,2pi](sinx)^2 dx + S[0,2pi](cosx)^2dx =
S[0,2pi](sinx)^2+(cosx)^2 dx
...og hvad er det nu, at (sinx)^2+(cosx)^2 er lig med?
Samme trick kan du bruge i næste opgave:
S[0,132](x^2 + 2)dx - S[0,132](x^2)dx =
S[0,132](x^2 + 2 - x^2)dx =
S[0,132] 2 dx
(men dit resultat i opgaven er rigtigt)
S[0,2pi](sinx)^2+(cosx)^2 dx
...og hvad er det nu, at (sinx)^2+(cosx)^2 er lig med?
Samme trick kan du bruge i næste opgave:
S[0,132](x^2 + 2)dx - S[0,132](x^2)dx =
S[0,132](x^2 + 2 - x^2)dx =
S[0,132] 2 dx
(men dit resultat i opgaven er rigtigt)
Skriv et svar til: Problem med en Intergralregnings opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
