Matematik

Areal i eksakt værdi

26. maj 2007 af cit (Slettet)
f(x) = e^2-e^x , 0 < = x < = 2

Beregn den eksakte værdi af arealet. Med grænserne a = 0 og b = 2.

A = integral (a=0, b=2) e^2-e^x dx
A = e^2 integral (a=0, b=2) -e^x dx
A = e^2 [-e^x] (a=0,b=2)
A = e^2 ((-e^2)-(-e^0)
A = e^2 (-e^2 + 1)

Dette A passer ikke med den værdi, som jeg får vha. min grafregner. Grafregneren siger, at A ca. er lig med 8,3.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2007 af eightx2 (Slettet)

Du kan kun sætte en konstant uden for hvis den er ganget på, ikke hvis den står som her.

S e^2-e^x dx = e^2x-e^x

Svar #2
26. maj 2007 af cit (Slettet)

A = [e^2 x - e^x](a = 0, b=2)
dvs. at A = e^2+1

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. maj 2007 af eightx2 (Slettet)

Ja

Svar #4
26. maj 2007 af cit (Slettet)

Kan man tjekke om et rumfang af et omdrejningslegeme er rigtigt vha. af en TI-83-plus...?

Jeg ved, at man kan tjekke, at et areal er rigtigt ved at tegne grafen for funktionen ind og gå ind calc og så tage nr.7 (integralet til f(x) dx)

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. maj 2007 af eightx2 (Slettet)

Du kan skrive
Pi*fnint(()^2,x,a,b).

Svar #6
26. maj 2007 af cit (Slettet)

er ikke helt med på, hvad din skrivemåde betyder.

Brugbart svar (0)

Svar #7
26. maj 2007 af eightx2 (Slettet)

Ude i det almindelige vindue skriver du det, ikke inde i grafvinduet.

FnInt, eller hvordan det står, ligger vist inde i Math et sted. Du indsætter din funktion hvor der står , og a og b er jo dine grænser.

Svar #8
26. maj 2007 af cit (Slettet)

ok.. tror jeg taster forkert.

pi * fnInt((e^2-e^x)^2,X,0,2)
Det giver 130,62

Og det omdrejningslegeme, som jeg fik via. beregning er ca. 16*pi

Brugbart svar (0)

Svar #9
26. maj 2007 af eightx2 (Slettet)

#8
Jeg får
Pi*(1/2e^4+2e^2-1/2) som ca. er lig de 130,62.

Svar #10
26. maj 2007 af cit (Slettet)

V = pi * integralet(a=0, b=2) (e^2-e^x)^2 dx

V = pi * [2*e^2*x -2e^x] (a=0,b=2)

.
.
.
.
V = pi (2*e^2 + 2)

er det rigtigt?!

Svar #11
26. maj 2007 af cit (Slettet)

nogle der kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #12
26. maj 2007 af eightx2 (Slettet)

(e^2-e^x)^2 = e^4+e^(2x)-2e^2e^x

Integrér nu.

Skriv et svar til: Areal i eksakt værdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.