Matematik

Simpel opgave!!

26. maj 2007 af deankoger (Slettet)
To funktioner f og g er givet ved
f(x)=(1/2)x^2
g(x)=2x

Graferne for de to funktioner afgrænser en punktmængde, der har et areal. 4 til 0

Hvad er arealet??

16/3??

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2007 af Mandelbrot (Slettet)

Jamen det er da korrekt:)

Du kan altid tjekke det ved at gå ind på din TI-84, tryk på math, tryk på fnint, og skriv så:

fnInt(funktion,X,a,b)

I dit tilfælde

fnInt(g(x)-f(x),X,a,b)

Ses i byen i aften ;D

Svar #2
26. maj 2007 af deankoger (Slettet)

hej ASH "the friendly ghost"

Har du tjekket opgaven i "eksamens opgaver i matematik"?? jeg ved ikke om jeg tog den rigtige punktmængde!! Det er opgave 1.001.
Mens du er i gang må du gerne kigge på opg. 1.004?
facit: y=2x-7?????

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. maj 2007 af Mandelbrot (Slettet)

Du har taget den rigtige punktmængde i opgave 1.001. Du skal ikke bruge 1-tallet på grafen/kooridnatsystemet til noget.

Opgave 1.004 er mest et forståelses spørgsmål. Du ved at en ligning for tangenten i punktet P, er en lige linje, dvs. y=ax+b. Envidere kender du et punkt på linjen P(4,1), dvs. hvis du kan finde hældningen kan du isolere b.

Hældningen findes simpelt ved at indsætte punktet i differentialligningen, dy/dx er jo lig f'(x), og f'(x0) er hældningen i punktet P(4,1) dvs. tangenthældningen, derfor skal du blot udregne dy/dx <=> d(1)/d(4). Okay??

Svar #4
26. maj 2007 af deankoger (Slettet)

jamen er facit i bare y=2x-7???

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. maj 2007 af Mandelbrot (Slettet)

Ja. Min forklaring blev også lidt rodet.

Tangentens hældning i punktet P(4,1) er,

x/(1+y^2) <=> 4/(1+1^2) = 2

Og vha. ligningen for en lige linje y = ax + b, kan du udregne b.

1 = 2*4 + b

<=>

b = -7

Derfor er facit y = 2x-7

Svar #6
26. maj 2007 af deankoger (Slettet)

Mange tak.. Vi ses måske i aften..:)

Skriv et svar til: Simpel opgave!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.