Matematik

Hjælp til matematik uden hjælpemidler

26. maj 2007 af [email protected] (Slettet)
Jeg gennemregner nogle eksamenshæfter, så jeg er forberedt til den skriftlige eksamen, men der er et regnestykke, som jeg ikki kan finde ud af!

Figuren viser en linje t, der tangerer to cirkler. Den lille cirkel har centrum i O(0,0) og radius 1. Den store cirkel har centrum i C(4,0) og radius 2. Den fælles tangent t for de to cirkler skærer førsteaksen i punktet A.

Bestem førstekoordinaten til A.

Der er et billede vædhæftet, men forhåbentlig kan nogen klare det uden et billede.



Svar #1
26. maj 2007 af [email protected] (Slettet)

Det haster lidt :/

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. maj 2007 af The nørd (Slettet)

har du arbejdet med vektorer og ligninger for en tangent?

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Har du ikke to ensvinklede (og retvinklede) trekanter?
Lad x=|AO|.
I den store er kateten 2 og hypotenusen er x+4 og i den lille er kateten 1 og hypotenusen x.

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. maj 2007 af -Zeta- (Slettet)

Linjen t har hældningen 1/4 og skærer y-aksen i 1, dvs.

y = (1/4)x + 1

Løs linjen med hensyn til y, med x = 0.

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. maj 2007 af -Zeta- (Slettet)

#4.
Omvendt. Løs linjen med hensyn til x, med y = 0.

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. maj 2007 af -Zeta- (Slettet)

#5.
*ligningen. Grrr...

Brugbart svar (0)

Svar #7
26. maj 2007 af ibibib (Slettet)

#4 Hvorfor har t ligningen y=1/4x+1 ?

Brugbart svar (0)

Svar #8
26. maj 2007 af -Zeta- (Slettet)

#7.
Hmm. Jeg har vist trådt i spinaten - igen. Jeg tænkte, at linjen gik fra øverste punkt på den lille cirkels periferi til det øverste punkt på den store cirkels periferi. Dette er jo egentligt ikke tilfældet, har du ret i.

Glem #4, for the time being.

Svar #9
27. maj 2007 af [email protected] (Slettet)

Tak for alle svarene. Jeg tror bare ikke, at nogen af dem er rigtige. Det der med trekantene... Jeg ved ikke rigtig... Måske er det det, men som jeg ser det, ved jeg kun en vinkel og en side i hver trekant, og det er ikke nok! :(

Kan man på nogen måde indsæte et billede her?


Svar #10
27. maj 2007 af [email protected] (Slettet)

Upsss... Stykket var meget, meget nemmere end jeg troede. Jeg havde en forstilling om, at man skulla have ligningen for tangenten og sådant noget....

Men ibibib's svar hjalp mig til at åbne øjnene. Tak for hjælpen :)

Skriv et svar til: Hjælp til matematik uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.