Matematik

MATEMATIK

27. maj 2007 af Miss-Lang (Slettet)
Heejsa. er der nogen der kan hjælpe ??

-Omskriv 4x^2-12x+9 til formlen (ax^2+b)^2

Taaak :D

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2007 af ibibib (Slettet)

(2x-3)²

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. maj 2007 af mathon


(ax-b)^2 = ...a^2x^2-2*(ax*b)x+b^2
4x^2-12x+9=...2^2x^2-2*(2x*3)+3^2 = (2x-3)^2

Svar #3
27. maj 2007 af Miss-Lang (Slettet)

hvorfor blev (ax^2+b)^2 til (ax-b)^2 altså minus ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. maj 2007 af ibibib (Slettet)

a=2 og
b=-3.

b=-3 da det dobbelte produkt (-12x) er negativt.

Skriv et svar til: MATEMATIK

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.