Matematik
planen
27. maj 2007 af
cit (Slettet)
En kurve er givet ved:
x = (t+1)^2
y = -t^2+t+2
Bestem koordinatsættet til det punkt, hvori kurven har en tangent parallel med vektoren a = ( 2 øverst, -1 nederst)
Hvordan gør jeg det?
skal jeg have fandt i x`(t) og y`(x)...?
x = (t+1)^2
y = -t^2+t+2
Bestem koordinatsættet til det punkt, hvori kurven har en tangent parallel med vektoren a = ( 2 øverst, -1 nederst)
Hvordan gør jeg det?
skal jeg have fandt i x`(t) og y`(x)...?
Svar #1
27. maj 2007 af eightx2 (Slettet)
Hastighedsvektoren, som du indirekte nævner, skal være parallel med vektoren a.
Dvs.
det(f'(t),a)=0.
Dvs.
det(f'(t),a)=0.
Svar #2
27. maj 2007 af cit (Slettet)
-1*(2t+2) + 4 t -2 = 0
2t = 4
t = 2
Kan det passe, at t er lig med 2?
2t = 4
t = 2
Kan det passe, at t er lig med 2?
Svar #3
27. maj 2007 af cit (Slettet)
og for at få koordinatsættet, så indsætter jeg den fundne t-værdi... i henholdsvis x(t) og y(t)
Skriv et svar til: planen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
