Matematik
2 parameterfremstillinger
27. maj 2007 af
cit (Slettet)
x = 1 -t
y = 0 +2t
z = 2 +t
(parameterfremstillingen for L)
x = -1 +2s
y = 1 +2s
z = 0 + s
(parameterfremstillingen for m)
Planen a er fastlagt ved, at den indeholder L og er parallel med m
Bestem en ligning for a?
Hvordan gør jeg det?!
a(x-x0) + b(y-y0) + c(z-z0) = 0
retningsvektor for m = (2,2,1)
y = 0 +2t
z = 2 +t
(parameterfremstillingen for L)
x = -1 +2s
y = 1 +2s
z = 0 + s
(parameterfremstillingen for m)
Planen a er fastlagt ved, at den indeholder L og er parallel med m
Bestem en ligning for a?
Hvordan gør jeg det?!
a(x-x0) + b(y-y0) + c(z-z0) = 0
retningsvektor for m = (2,2,1)
Svar #1
27. maj 2007 af cit (Slettet)
det(normalvektoren til planen a, retningsvektoren for m) = 0
Kan det bruges?
Kan det bruges?
Svar #3
27. maj 2007 af cit (Slettet)
er n = (0,3,-6) ?
Kan jeg så bare indsætte punktet fra linjen l, altså (1,0,2) i planens ligning, der står nemlig at planen a indeholder linjen l...?
Kan jeg så bare indsætte punktet fra linjen l, altså (1,0,2) i planens ligning, der står nemlig at planen a indeholder linjen l...?
Skriv et svar til: 2 parameterfremstillinger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
