Matematik
Ligning med tre ubekendte fortsætter
27. maj 2007 af
uksomi (Slettet)
d1=1+2s-t
d2=2-s+2t
d3=3+2s+2t
d1=d2 <-> s=t+1/3
herfra ved jeg ikke hvad jeg skal gøre:
d1=1+2s-t
d2=2-s+2t
d3=3+2s+2t
d1=d2 <-> s=t+1/3
herfra ved jeg ikke hvad jeg skal gøre:
Svar #1
27. maj 2007 af uksomi (Slettet)
ligning med tre ubekendte
d. 27-05-2007 kl. 20:45 af uksomi (Lektor)
hvordan kan man beregne vektor d, når vektor d er givet ved:
d=a+b*s+c*t
d=1+2s-t
d=2-s+2t
d=3+2s+2t
Jeg håber virkelig, at der er nogen der kan hjælpe.
Tak på forhånd
Svar #1
d. 27-05-2007 kl. 20:52 af The nørd (Adjunkt)
handler det ikke bare om at isolere en ubekent, og så sætte den ind i en anden ligning, hvis du forsår, har du ikke andre oplysninger?
Svar #2
d. 27-05-2007 kl. 21:03 af dnadan (Professor)
Du har 3 ligninger med 3 ubekendte, her kan bl.a substitionsmetoden benyttes
Svar #3
d. 27-05-2007 kl. 22:30 af uksomi (Lektor)
Ja, men det hjælper ikke
d. 27-05-2007 kl. 20:45 af uksomi (Lektor)
hvordan kan man beregne vektor d, når vektor d er givet ved:
d=a+b*s+c*t
d=1+2s-t
d=2-s+2t
d=3+2s+2t
Jeg håber virkelig, at der er nogen der kan hjælpe.
Tak på forhånd
Svar #1
d. 27-05-2007 kl. 20:52 af The nørd (Adjunkt)
handler det ikke bare om at isolere en ubekent, og så sætte den ind i en anden ligning, hvis du forsår, har du ikke andre oplysninger?
Svar #2
d. 27-05-2007 kl. 21:03 af dnadan (Professor)
Du har 3 ligninger med 3 ubekendte, her kan bl.a substitionsmetoden benyttes
Svar #3
d. 27-05-2007 kl. 22:30 af uksomi (Lektor)
Ja, men det hjælper ikke
Svar #2
27. maj 2007 af Atomalf333 (Slettet)
hvis du isolere d1 og d2..med hensyn til s..og stiller dem over for hinaden som d1=d2..så kan du isolere t..derefter..kan du overføre den værdi for t..ned i d3..og så flytte den værdi tilbage i d1?..bare et forslag
Skriv et svar til: Ligning med tre ubekendte fortsætter
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
