Matematik
to planer
28. maj 2007 af
lith (Slettet)
hvis man har to planer som skære hinanden i en linje m.
hvordan kan man lave en parameterfremstilling af m
hvordan kan man lave en parameterfremstilling af m
Svar #1
28. maj 2007 af sigmund (Slettet)
Se http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/3d.html , Skæring mellem to planer.
Svar #2
28. maj 2007 af salex (Slettet)
Du sætter z=t og så bruger du determinant metoden. og så får du måske x,y=(2+4t,1-7t) parameterfremstillingen er så (x,y,z)=(2,1,0)+t/4,-7,1)
Svar #4
28. maj 2007 af ibibib (Slettet)
Du kan også krydse de to normalvektorer, det giver linjens retningsvektor.
Så mangler du bare et punkt på linjen. Det kan findes ved at sætte fx x=0 og derefter to ligninger med to ubekendte.
Så mangler du bare et punkt på linjen. Det kan findes ved at sætte fx x=0 og derefter to ligninger med to ubekendte.
Skriv et svar til: to planer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
