Matematik
planer og parameter
28. maj 2007 af
MissiMissy (Slettet)
vi har to parameter:
l:(x,y,z)=(1-t,0+2t,2+t)
m:(x,y,z)=(-1+2s,1+2s,0+s)
1)gør rede for at de ikke skærer hinanden.
2)så siges der at planen a er fastlagt ved at den indeholder l og er parallel med m. Bestem en ligning for planen.
Svaret for opgave 1 er bare at vise at l og m er vindskæve men hvad gør man med opgave 2???
l:(x,y,z)=(1-t,0+2t,2+t)
m:(x,y,z)=(-1+2s,1+2s,0+s)
1)gør rede for at de ikke skærer hinanden.
2)så siges der at planen a er fastlagt ved at den indeholder l og er parallel med m. Bestem en ligning for planen.
Svaret for opgave 1 er bare at vise at l og m er vindskæve men hvad gør man med opgave 2???
Svar #1
28. maj 2007 af ibibib (Slettet)
Kryds de to retningsvektorer. Det giver planens normalvektor.
Skriv et svar til: planer og parameter
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
