Matematik
Diff. ligninger
28. maj 2007 af
Wasseup! (Slettet)
Hej.
Jeg står og er ved at øve mig til skriftlig mat i morgen. Og der er en enkelt opgave uden hjælpemidler jeg simpelthen ikke kan huske hvorledes løses, her er et eksempel på sådanne opgaver:
Gør rede for at funktionen
f(x)= -x-1+e^x
er en løsning til diff. ligningen:
dy/dx=x+y
Håber på hurtig hjælp.
Mvh Janus
Jeg står og er ved at øve mig til skriftlig mat i morgen. Og der er en enkelt opgave uden hjælpemidler jeg simpelthen ikke kan huske hvorledes løses, her er et eksempel på sådanne opgaver:
Gør rede for at funktionen
f(x)= -x-1+e^x
er en løsning til diff. ligningen:
dy/dx=x+y
Håber på hurtig hjælp.
Mvh Janus
Svar #2
28. maj 2007 af eightx2 (Slettet)
Hvis f(x) er løsning til differentialligningen gælder der, at f(x)=y, dvs. f'(x)=x+f(x) i dette tilfælde.
Skriv et svar til: Diff. ligninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
