Matematik
Bestem minimum for funktionen...
29. maj 2007 af
groth (Slettet)
Hej... Jeg sidder og øver mig til skriftlig eksamen imorgen, og regner derfor nogle opgaver... En af dem lyder således:
Bestem minimum for funktionen f(x)=x^2+2/x , x>0.
Ved ikke rigtig hvordan man kommer igang med sådan en opgave?
Håber nogen kan hjælpe :-)
Bestem minimum for funktionen f(x)=x^2+2/x , x>0.
Ved ikke rigtig hvordan man kommer igang med sådan en opgave?
Håber nogen kan hjælpe :-)
Svar #3
29. maj 2007 af groth (Slettet)
Kan det passe?
Har prøvet at sige solve(0 = 2x-2/x^2), og jeg får derefter X=1... Er det rigtigt?
Har prøvet at sige solve(0 = 2x-2/x^2), og jeg får derefter X=1... Er det rigtigt?
Svar #7
29. maj 2007 af groth (Slettet)
Jamen, det er da det jeg har gjort i #2?
f(x)=x^2+2/x , x>0
Den differentierede: 0 = 2x-2/x^2
Herefter brugte jeg solve: Solve(0 = 2x-2/x^2 , x)
Altså, x=1
Mangler der mere så?
f(x)=x^2+2/x , x>0
Den differentierede: 0 = 2x-2/x^2
Herefter brugte jeg solve: Solve(0 = 2x-2/x^2 , x)
Altså, x=1
Mangler der mere så?
Skriv et svar til: Bestem minimum for funktionen...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
