Matematik
ligning
29. maj 2007 af
bravery (Slettet)
hvordan udregnes disse ligninger?
1) 7 * x^1,5= 220
2) 5,3 * 1,4^x = 3
mange tak.
1) 7 * x^1,5= 220
2) 5,3 * 1,4^x = 3
mange tak.
Svar #1
29. maj 2007 af Mandelbrot (Slettet)
1)
7 * x^1,5= 220 <=> x^1,5=220/7 <=> x=(220/7)^(2/3)
2)
5,3 * 1,4^x = 3 <=> 1,4^x=3/5,3 <=> x=(3/5,3)^(5/7)
7 * x^1,5= 220 <=> x^1,5=220/7 <=> x=(220/7)^(2/3)
2)
5,3 * 1,4^x = 3 <=> 1,4^x=3/5,3 <=> x=(3/5,3)^(5/7)
Svar #2
29. maj 2007 af Mandelbrot (Slettet)
Hov.. nr 2 er forkert. Det skulle være.
5,3 * 1,4^x = 3 <=> 1,4^x=3/5,3 <=> ln(1,4^x)=ln(3/5,3) = x*ln(1,4)=ln(3/5,3) <=> x=ln(3/5,3)/ln(1,4)
5,3 * 1,4^x = 3 <=> 1,4^x=3/5,3 <=> ln(1,4^x)=ln(3/5,3) = x*ln(1,4)=ln(3/5,3) <=> x=ln(3/5,3)/ln(1,4)
Skriv et svar til: ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
