Matematik
Matematik ... Hjælp...
29. maj 2007 af
Miss-Lang (Slettet)
Heeejsa.. jeg vil lige spørge igen... ved jeg har spurgt før, men hvordan er det man:
-Omskriver 4x^2-12x+9 til formlen (ax^2+b)^2
Kan nemlig ikke finde ud af det.(selvom har spurgt om der før)
TAK
-Omskriver 4x^2-12x+9 til formlen (ax^2+b)^2
Kan nemlig ikke finde ud af det.(selvom har spurgt om der før)
TAK
Svar #2
29. maj 2007 af Nicklas.sk (Slettet)
Jeg tror ikke at du skal skrive det til formen
(ax²+b)²
det lyder i hvert fald lidt underligt.
Det lyder mere logisk at du skal reducere udtrykket til:
(ax+b)²
I så fald kan du bruge reglen:
a²x²+2abx+b²=(ax+b)²
så kan du sammenligne ovenstående med dit udtryk
4x²-12x+9
og derefter reducere udtrykket.
a²=4 <=> a=2
2abx=-12x <=>
2ab=-12 <=>
ab=-6 <=>
2b=-6 <=>
b=-3
..så bliver svaret:
(2x-3)²
(ax²+b)²
det lyder i hvert fald lidt underligt.
Det lyder mere logisk at du skal reducere udtrykket til:
(ax+b)²
I så fald kan du bruge reglen:
a²x²+2abx+b²=(ax+b)²
så kan du sammenligne ovenstående med dit udtryk
4x²-12x+9
og derefter reducere udtrykket.
a²=4 <=> a=2
2abx=-12x <=>
2ab=-12 <=>
ab=-6 <=>
2b=-6 <=>
b=-3
..så bliver svaret:
(2x-3)²
Skriv et svar til: Matematik ... Hjælp...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
