Matematik
Rumgeometri
29. maj 2007 af
Cristiano (Slettet)
I et koordinatsystem i rummet er givet et punkt C(1,-2,-3) og en plan alfa med ligningen
x+3y+z = 14
Bestem en ligning for den kugle K, der har centrum i C og radius sqrt(44).
Den har jeg løst:
(x-1)^2+(y+2)^2+(z+3)^2 = 44
En linje l går gennem C og står vinkelret på planen alfa.
Bestem koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem K og l.
Der har jeg sagt, at planens normalvektor må være linjens retningsvektor, og så har jeg skrevet en parameterfremstilling for linjen:
(x,y,z) = (1,-2,-3) + t(1,3,1)
Herefter er jeg i tvivl, hvad jeg skal gøre, men har ihf forsøgt at sætte ind i kuglens ligning:
(1-1+t)^2+(-2+2+3t)^2+(-3+3+t)^2 = 44
11t^2 = 44
t = -2 v 2
Så kan jeg sætte det ind i parameterfremstillingen og finde skæringspunkterne. Er det rigtigt, eller er det noget værre vås? Jeg er selv ikke sikker på, om det er korrekt ..)
x+3y+z = 14
Bestem en ligning for den kugle K, der har centrum i C og radius sqrt(44).
Den har jeg løst:
(x-1)^2+(y+2)^2+(z+3)^2 = 44
En linje l går gennem C og står vinkelret på planen alfa.
Bestem koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem K og l.
Der har jeg sagt, at planens normalvektor må være linjens retningsvektor, og så har jeg skrevet en parameterfremstilling for linjen:
(x,y,z) = (1,-2,-3) + t(1,3,1)
Herefter er jeg i tvivl, hvad jeg skal gøre, men har ihf forsøgt at sætte ind i kuglens ligning:
(1-1+t)^2+(-2+2+3t)^2+(-3+3+t)^2 = 44
11t^2 = 44
t = -2 v 2
Så kan jeg sætte det ind i parameterfremstillingen og finde skæringspunkterne. Er det rigtigt, eller er det noget værre vås? Jeg er selv ikke sikker på, om det er korrekt ..)
Skriv et svar til: Rumgeometri
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
