Matematik

udregn

31. maj 2007 af Cumano (Slettet)
hey vil bare spørge om dette er rigtigt?

opg lyder :

(3/4+5/8)*1/3
Jeg har fået det til 264/24 Synes selv det lyder rimeligt meget..

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2007 af louisefriis88 (Slettet)

jeg får det til 11/24
3/4+5/8=1,375
1,375/3= 11/24

Brugbart svar (0)

Svar #2
31. maj 2007 af dnadan (Slettet)

(3/4+5/8)*1/3 =(6/8+5/8)*1/3 = (11/8)*1/3 = 11/24

Svar #3
31. maj 2007 af Cumano (Slettet)

ja men det er uden hjælpe midler

Brugbart svar (0)

Svar #4
31. maj 2007 af Esbenps

#3
dnadan gjorde det uden hjælpemidler i #2.

Brugbart svar (0)

Svar #5
31. maj 2007 af louisefriis88 (Slettet)

du skal tænke på at brøkerne 3/4 og 5/8 kan få fællesnævner... så 6/8 + 5/8 = 11/8
når du dividere med en brøk ganger du med den omvendte
så 11/8 * 1/3 = (11*1)/(8*3) = 11/24

håber det hjælper mere

Brugbart svar (0)

Svar #6
31. maj 2007 af louisefriis88 (Slettet)

undskyld du didvider ikke... du ganger... men den udregning jeg lavede var rigtig, glem det med at divider

Skriv et svar til: udregn

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.