Matematik

afstand fra punkt til centrum af radius i cirkel

01. juni 2007 af Was_Here (Slettet)
Halløjsa!

http://img469.imageshack.us/img469/2660/matematiknb1.jpg

Her er et link til et billede af opgaven, og det er afstanden r1 jeg skal finde. Jeg kender r1-linjens ligning. Og jeg kender f's koordinater: (500;24,418).

Jeg tænker at hvis jeg kendte C3's koordinater, så ville jeg være home free, men kender kun dets x-koordinat, der er 840.

Håber I vil hjælpe mig!

Venligste hilsner

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2007 af peter lind

Der må være flere oplysninger.

Hvordan er C3 defineret ?

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Kan du ikke lige fortælle mig, hvordan du har lavet billedet?

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. juni 2007 af peter lind

Kender du linjens ligning kender du også dens hældning. Går du vandret ud fra F til et punkt lodret under C3 kommer du til et punkt, jeg vil kalde C. Trekant FCC3 er så en retvinklet trekant, hvor du har siden FC og vinklen CFC3.
Du kan altså rolig se bort fra svar 1

Svar #4
01. juni 2007 af Was_Here (Slettet)

Annelise: vi fik opgaven på pdf, så tog det derfra.

Ja den tænkte jeg godt på at bruge, men så kender jeg jo kun den rette vinkel og så længden, det hjælper mig ikke meget, da jeg skulle kende endnu en faktor for at udregne længderne.

Svar #5
01. juni 2007 af Was_Here (Slettet)

Hey jeg kan da bare bruge ligningen for hældningskoefficienten: a=(y2-y1)/(x2-x1). Jeg kender jo alt undtagen y2.

Svar #6
01. juni 2007 af Was_Here (Slettet)

Topdollar! Fandt det og så kunne jeg beregne punkt til punkt afstanden.

Brugbart svar (0)

Svar #7
01. juni 2007 af dnadan (Slettet)

Kender du noget til linjen r2?

Svar #8
01. juni 2007 af Was_Here (Slettet)

Jaja men den ligger længere nede på billedet. Det er kun en lille snas af hele opgaven.

Det her var sidste opgave.

Brugbart svar (0)

Svar #9
01. juni 2007 af mathon


har oprindelse

i
http://www.peecee.dk/index.php?id=49661

Svar #10
01. juni 2007 af Was_Here (Slettet)

Jeps ganz korrekt

Brugbart svar (0)

Svar #11
01. juni 2007 af peter lind

Hvis hældningen til linien er a har du

a = tan(v)

cos(v) = FC/r2 eller r2 = FC/cos(v) = (840-500)/cos(v)

Du kan også sætte din x-koordinat 840 ind i liniens ligning, og dermed finde y-koordinaten til C3. Derefter er det blot at bruge afstandsformlen.


Brugbart svar (0)

Svar #12
05. juni 2007 af SuperÅge (Slettet)

#5 hvordan finder du så y2?

Skriv et svar til: afstand fra punkt til centrum af radius i cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.