Fysik

9. klasse afgangs prøve - spørgsmål.

03. juni 2007 af tamrotte (Slettet)
Hejsa ' alle fysiker og andre dimsedutter der ude ;)
Jeg har valgt at gøre dette indlæg til sådan et spørge indlæg, hvor jeg stille spørgsmål.

1. Ph' papiret måler den antallet af protoner i en syre eller base?

2. Nogle gode råd, når man skal op i fysik mundtlig?

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2007 af Dal1991 (Slettet)

1. mener du ikke h+ ioner

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. juni 2007 af Dal1991 (Slettet)

nej ikke noget

Svar #3
03. juni 2007 af tamrotte (Slettet)

H+ ioner er jo protoner ;p .

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. juni 2007 af Riemann

#0
pH er et mål for, hvor mange h+ioner, der er i en væske. Hvis pH er lille er der mange h+ioner, hvis pH er stor er der få.

pH-skalaen er lavet sådan, at når man tidobler antallet af h+ioner i en væske, så falder pH med 1 (givet at volumenet er konstant).

Svar #5
03. juni 2007 af tamrotte (Slettet)

#4 Forstået :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. juni 2007 af -Zeta- (Slettet)

#0.
Bobler:
Hvis der er 10.000 H+ i saltsyre, og 10.000 H+ i eddikesyre, vil pH-værdien så være det samme?

Svar #7
03. juni 2007 af tamrotte (Slettet)

Lige et spørgsmål til når Phenolphthalein (staves? ) er neutralt, hvilken farve har det så? Grønt eller hvad?

Svar #8
03. juni 2007 af tamrotte (Slettet)

#6 Ja ? Er det ikke noget med MOL er gøre ? ( nu skal jeg ikke bevæge mig ud på et område jeg ikke kan bunde på ;p )

Brugbart svar (0)

Svar #9
03. juni 2007 af Riemann

#6
Det er alene koncentrationen af H+'ere i en opløsning, der bestemmer pH'en, så svaret er ja.

Men man skal have en væstentlig højere koncentration af eddikesyre end satlsyre før at det giver den samme koncentration af H+'ere. Dette skyldes, at eddikesyre er en svagere syre end saltsyre.

Brugbart svar (0)

Svar #10
03. juni 2007 af Riemann

#8
Mol er bare en smart måde at måle antal på. Ligesom man har "snes" og "dusin", så har man også mol.

1 dusin = 12
1 snes = 20
1 mol = 6.02*10^(23) stk.

Brugbart svar (0)

Svar #11
03. juni 2007 af Riemann

#10
Det er ikke en måde at "måle" antal på... det er en måde at ANGIVE antal på ;)

Svar #12
03. juni 2007 af tamrotte (Slettet)

#10 - Nå' jeg troede det var noget med koncentrationen - så jeg havde lidt ret :)

Brugbart svar (0)

Svar #13
03. juni 2007 af Riemann

koncentrationen defineres som antallet af mol divideret med volumenet.

har man 0.1 mol at et stof i en 1 L opløsning er koncentrationen

0.1 mol/L

hvis man skal være helt præcis er dette "stofmængdekoncentrationen". Man kan også definere en massekoncentration, der angiver massen pr volumen.

Svar #14
03. juni 2007 af tamrotte (Slettet)

#13 Okay :)

Svar #15
04. juni 2007 af tamrotte (Slettet)

Godt' idag fik jeg mange svar på mine spørgsmål.
Men for at score en høj karakter vil jeg gerne komme ind på noget som måske ligger lidt højre en 9. klasse nivo.

Nogle ideer?

Vi har om:

Alkohol
- her har jeg tænkt mig at komme ind på alkaner og kulbrinter, og mulig vis alkohol lås og noget om CERN som muligvis vil finde den partikel som generer (staves) massefylden.

Magnetisme
- Tja, transformere ? Andre ideer ?

Radioaktivitet
- Noget om process styringen, andre ideer?

Syre og baser, salte herunder jordens salte.
- Fremstille et salt, og fortælle noget om gødning - andre ideer?

Er åben overfor alle ideer forslag inden for grupperne til at give den en smule højre, da jeg har tjek på tingene - men vil gerne kunne komme ind på et højere nivo. :-)

Brugbart svar (0)

Svar #16
04. juni 2007 af Riemann

Jeg kan ikke lige se, hvilken sammenhæng der er mellem alkohol og CERN (udover at man skal have drukket en del alkohol for at forstå de teorier som undersøges på CERN).

Det ville nok være mere relevant at snakke om Higgs'en i forbindelse med radioaktivitet - der det handler om noget der minder om partikelfysik!

Svar #17
04. juni 2007 af tamrotte (Slettet)

#16 : Jep, men jeg tænkte på at bruge det når man skal snakke om massefylde hvis man komt ind på det.

Brugbart svar (0)

Svar #18
04. juni 2007 af Riemann

ja, det kan du selvfølgelig ;)

Det er altid sjovt, når folk begynder at snakke om højenergifysik, når de skal forklare noget simpelt!

Skriv et svar til: 9. klasse afgangs prøve - spørgsmål.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.