Matematik

Kan I knække den?

03. juni 2007 af nint (Slettet)
Er der nogen der kan forklare mig hvad ligheden mellem en omvendt propornalitet og potensfunktion (regneforskriften) er???

Svar #1
03. juni 2007 af nint (Slettet)

Der skal selvofølgelig stå propertionalitet

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. juni 2007 af mathon


produktet af to omvendt proportionale variable x og y er konstant

x*y = b
eller

y = b*x^(-1)

til sammenligning med regneforskriften for en potensfunktion

y = b*x^a


Svar #3
03. juni 2007 af nint (Slettet)

Øhm, i min bog er formlen for den omvendte y=1/k
K er konstant

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Det tror jeg ikke, der står i din bog i den forbindelse, du nævner, se lige efter en gang til. Du har bare skrevet at y er en konstant, altså grafisk en linie parallel med x-aksen.

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. juni 2007 af mathon


mon ikke, der står

y = k/x, hvor jeg har kaldt konstanten k for b
altså

y = b/x = b*x^(-1)

det er ligegyldigt, hvilket bogstav, du bruger for konstanten.

Jeg skulle bare have den til at ligne

y = b*x^a

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. juni 2007 af ibanuts (Slettet)

hej venne
anelise du skriv fokert, når duskriv ´y er en konstant, altså grafisk en linie parallel med x-aksen´'.
og maton. Nej, det ik liggyldi om hvad bokstav du brug for konsanten. f.eks hvis du brug y elle x, så lav kluder i system. og hvis brug svenske bogktav. så svær at læs elle forstå. og pas på med brug konstant for når føst er skrivet så svær at rete igen.

mvh
ibanut

Brugbart svar (0)

Svar #7
03. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)

#6
Jeg skrev ikke forkert, k plejer at være en konstant, når ikke andet er fastlagt. Så i #3 står der bar, at y = C, en konstant.

Skriv et svar til: Kan I knække den?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.