Matematik
Ens hældningstal
05. juni 2007 af
janfryd (Slettet)
Jeg har lidt brug for en opgave på matematik b niveau.
Opgaven går på at jeg skal finde formlen for en parabel som har det samme hældningstal som y=cos(0,01x)*50 i punktet 78,5. Jeg har fundet frem til at hældningstallet må være -0,35. Men jeg forstår ikke hvordan jeg skal finde frem til formlen for parablen. Jeg går ud fra at det må være noget med:
f(x)=y=ax^2+bx+c
f'(x)=y=2ax+b=-0,35
På forhånd tak
Opgaven går på at jeg skal finde formlen for en parabel som har det samme hældningstal som y=cos(0,01x)*50 i punktet 78,5. Jeg har fundet frem til at hældningstallet må være -0,35. Men jeg forstår ikke hvordan jeg skal finde frem til formlen for parablen. Jeg går ud fra at det må være noget med:
f(x)=y=ax^2+bx+c
f'(x)=y=2ax+b=-0,35
På forhånd tak
Svar #1
05. juni 2007 af ibibib (Slettet)
Der er mange parabler som opfylder betingelserne. Har du skrevet hele opgaven.
Svar #2
05. juni 2007 af janfryd (Slettet)
Jeg fandt fejlen.
Jeg har et andet punkt hvor parablens hældningstal ingen skal være lig hældningstallet på cosinusbølgen, det andet punkt er 1177,5.
Jeg har et andet punkt hvor parablens hældningstal ingen skal være lig hældningstallet på cosinusbølgen, det andet punkt er 1177,5.
Svar #3
05. juni 2007 af ibibib (Slettet)
Det ser stadig mærkeligt ud. Skal parablen tangere cosinusbølgen?
Skriv et svar til: Ens hældningstal
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
