Matematik
-1 ... ??
07. juni 2007 af
Klokkeblomsten16 (Slettet)
Hej :)
Har lige et spørgsmål om lineære linjer?
Der er 2 lineære linjer, der står vinkelret på hinanden i et koordinatsystem. Den ene har hældingskoeffiecenten 2. Kan man beregne den anden ved at sige 2* den anden = -1. Altså at sammenhængen er - 1, eller hvordan?
Har lige et spørgsmål om lineære linjer?
Der er 2 lineære linjer, der står vinkelret på hinanden i et koordinatsystem. Den ene har hældingskoeffiecenten 2. Kan man beregne den anden ved at sige 2* den anden = -1. Altså at sammenhængen er - 1, eller hvordan?
Svar #1
07. juni 2007 af DrunkenViking (Slettet)
hmm, hvis jeg husker rigtigt kan man beregne den på følgene måde.
a på den første / a på den anden = -1
Så hvis man flytter rundt vil det blive.
a på den anden = -1 * a på den første
Så det er vidst rigtigt nok hvad du skriver
a på den første / a på den anden = -1
Så hvis man flytter rundt vil det blive.
a på den anden = -1 * a på den første
Så det er vidst rigtigt nok hvad du skriver
Svar #2
07. juni 2007 af mathon
for to ortogonale rette linjer
y = a1*x + b1 og y = a2*x + b2
gælder
a2 = -1/a1 -> altså a1*a2 = -1
i det konkrete tilfælde
a2 = -1/2
Svar #3
07. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)
To vinkelrette linier L1 og L2 tilfredsstiller ligningen m1*m2 = -1
Skriv et svar til: -1 ... ??
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
