Matematik

linær vækst

08. juni 2007 af sjarlodde (Slettet)
Er der nogle der kan hjælpe mig med at give et eksempel på linær vækst?

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2007 af Stenalt (Slettet)

y = 3x - 5

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Der tales så meget om togdriften for tiden og skinner der bliver "skæve", det er et eksempel på en lineær vækst, vi har nemlig:
Delta L = L*a*delta T, hvor L er begyndelseslængden, delta T er temperaturforskellen, og a er den lineære udvidelseskvotient, der afhænger af materialet. Man skal tænke sig det hele forstørret op, som om man kiggede på det igennem et forstørrelsesglas. Det gælder i øvrigt også for eventuelle huller i skinnerne, hvad der måske ikke er så indlysende.
Det gælder selvfølgelig kun indenfor visse grænser, vi kan jo ikke ha' at skinnerne smelter.

Svar #3
08. juni 2007 af sjarlodde (Slettet)

UPS! mente et eksemplen på anvendelse af linær vækst i fx den virkelige verden?

Svar #4
08. juni 2007 af sjarlodde (Slettet)

#2, forstår ik lige så meget af det, findes der evt et meget enkelt eksempel på linær vækst?

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. juni 2007 af Stenalt (Slettet)

ok... ellers kan nævnes:
s=v*t, hvor s er tilbagelagt distance, v hastigheden og ti er tiden.. eks:
s= 10 m/s * 60 s = 600 m

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Et enkelt eksempel:
En billet til Tivoli koster 100 kroner, 2 billetter koster 200 kr o.s.v. Det kan man matematisk udtrykke ved funktionen:
P(x) = 100 kr.*x, hvor x er det antal biletter, man køber, og P er den samlede pris.

Skriv et svar til: linær vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.